Θύματα των ανησυχιών από την Fed τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύματα των ανησυχιών από την Fed τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο Παρίσι οι μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω αμφιβολιών για την χαλάρωση των υποστηρικτικών μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες.

Με σημαντικές απώλειες κινήθηκαν στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω της ανησυχίας που έχουν προκληθεί από τη δημοσίευση των πρακτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για άρση των υποστηρικτικών μέτρων στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι επενδυτές, αποτιμώντας τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, προσπαθούν να ορίσουν το χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των υποστηρικτικών μέτρων, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα με την Fed.

Εξάλλου, στάση αναμονής καταγράφεται για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στο πόσο θα εξελιχθεί η κατάσταση στην κρίσιμη -ενεργειακά- χώρα με τη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 1,55% στις 467.07 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έπεσε 1,60% στις 4.122 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 1,50% στις 7.062 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 1,27% στις 15.763 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκέντρωσε απώλειες 2,43% στις 6.605 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 1,60% στις 25.936 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έπεσε 0,69% στις 8.908 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Αύξηση των πωλήσεων κατά 13% έως 16% αναμένει η Estee Lauder για τη χρήση 2022 καθώς η δραστηριότητά αρχίζει να σταθεροποιείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Volkswagen μπορεί να χρειαστεί να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών στην αγορά, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider