Volkswagen: Ίσως χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή λόγω της έλλειψης τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Ίσως χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή λόγω της έλλειψης τσιπ
Η Volkswagen μπορεί να χρειαστεί να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών στην αγορά, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα που θέλει την Toyota να σχεδιάζει περικοπή της παραγωγής κατά 40% τον Σεπτέμβριο.

Η Volkswagen μπορεί να χρειαστεί να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών στην αγορά, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα που θέλει την Toyota να σχεδιάζει περικοπή της παραγωγής κατά 40% τον Σεπτέμβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανανεωμένες πιέσεις μετά την ανάκαμψη της ζήτησης φέτος, με τα ξεσπάσματα του κορονοϊού στην Ασία να πλήττουν τόσο την παραγωγή τσιπ όσο και τη λειτουργία των εμπορικών λιμανιών.

«Αναμένουμε για την ώρα ότι η παραγωγή τσιπ στο γ' τρίμηνο θα έχει έντονη μεταβλητότητα και θα είναι σφικτή», ανέφερε η Volkswagen, η No 2 αυτοκινητοβιομηχανία πίσω από την Toyota βάσει όγκου πωλήσεων. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω αλλαγές στην παραγωγή».

Η εταιρεία με έδρα το Wolfsburg αναμένει βελτίωση της κατάστασης έως τα τέλη του έτους και σχεδιάζει να καλύψει το έλλειμμα παραγωγής στο β' εξάμηνο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ανταγωνίστρια Toyota θα μειώσει την παραγωγή παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο κατά 40% σε σχέση με αυτό που σχεδίαζε, μετέδωσε νωρίτερα η εφημερίδα Nikkei, οδηγώντας τη μετοχή της Toyota στο -4,4% στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider