Ήπια ανοδικά το ΧΑ με το «βλέμμα» σε MSCI και πολιτική σκηνή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια ανοδικά το ΧΑ με το «βλέμμα» σε MSCI και πολιτική σκηνή
Ήπιες κινήσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη. Μεικτά πρόσημα σε τράπεζες.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στο Χρηματιστήριο, με επιλεκτικό ενδιαφέρον σε τίτλους, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται σε πιθανές κινήσεις σε MSCI και την πολιτική σκηνή της χώρας υπό το φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών σε Εύβοια, Αττική και Ηλεία κυρίως.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,02% στις 893,18 μονάδες, με τον τζίρο στα 1,6 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά κινείται και ο FTSE 25 στις 2.146,72 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 556,49 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 0,8% στα 2,49 ευρώ, η Eurobank στο +0,07% στα 0,802 ευρώ, η Alpha Bank στο +0,13% στα 1,137 ευρώ και η Πειραιώς στο -0,9% στα 1,43 ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα ΕΛΠΕ καταγράφουν κέρδη 1,07% η Μυτιληναίος 0,64% και ο ΟΠΑΠ στο 0,42%.

Ήπιες απώλειες για Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς ιδιαίτερο ελληνικό, αλλά και ευρύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να κυλήσει η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI, μετά και την απόσυρση της εισόδου της Τράπεζας Πειραιώς από τον MSCI Small Cap, καθώς η ένταξη της τράπεζας θα υλοποιούνταν λόγω spin off.

Έτσι, μπορεί για ακόμη μία φορά δύο εισηγμένες να διεκδικούν μια θέση στο βασικό δείκτη MSCI Greece Standard, ωστόσο, αυτό μάλλον μετατίθεται για το review του Νοεμβρίου, όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες. Εξάλλου, τον Αύγουστο αλλά και τον Φεβρουάριο, οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών της Morgan Stanley είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Υπό αυτό το πρίσμα, η πιθανή ένταξη της Εθνικής Τράπεζας όπως και της Μυτιληναίος εφόσον πληρούν τα κριτήρια της ένταξης στο δείκτη μετατίθεται για αργότερα.

Παράλληλα, οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται κυρίως στην Εύβοια δημιουργεί φόβους σε επενδυτές για κυβερνητικούς τριγμούς , χωρίς την ίδια στέρεα βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider