Αγορές | Commodities
27-07-2021 | 11:14

Bitcoin: Υποχωρεί και πάλι μετά το ράλι άνω των 40.000 δολαρίων - Τι ρόλο έπαιξε η Amazon

Newsroom
Μοιράσου το
Bitcoin: Υποχωρεί και πάλι μετά το ράλι άνω των 40.000 δολαρίων - Τι ρόλο έπαιξε η Amazon
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Bitcoin έπεσε μετά από το σύντομο ράλι πέραν των 40.000 δολαρίων, καθώς η Amazon, αρνήθηκε τις φήμες ότι θα δεχτεί το νόμισμα για πληρωμές φέτος, υπενθυμίζοντας στους επενδυτές την αστάθεια του νομίσματος.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 3,5% στα περίπου 37.100 δολάρια ενώ ανταγωνιστικά νομίσματα συμπεριλαμβανομένων των Ether και Litecoin υποχώρησαν επίσης.

Η τελευταία άνοδος του Bitcoin τη Δευτέρα, συνέβη καθώς οι έμποροι προκλήθηκε από μια δημοσίευση μιας αγγελίας εργασίας της Amazon που συνδέθηκε με το crypto, στέλνοντας τις τιμές στα ύψη. Το ράλι έληξε γρήγορα, αφού ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε πως το ψηφιακό asset θα γίνει δεκτό για πληρωμές φέτος.

Το Bitcoin είχε προλάβει να αγγίξει τα 40.545 δολάρια, το υψηλότερο από τις 15 Ιουνίου. Πάνω από 950 εκατομμύρια δολάρια crypto ρευστοποιήθηκαν τη Δευτέρα, τα περισσότερα από τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Bybt.com.

Οι τελευταίες μεταβολές ήρθαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την αναταραχή στον χώρο των crypto μετά το ράλι του Bitcoin σε ρεκόρ σχεδόν 65.000 δολαρίων καθώς και των αυξανόμενων νομικών και περιβαλλοντικών επιπλοκών. Οι υποστηρικτές του αναζητούν τον επόμενο καταλύτη για να σπάσει το νόμισμα από το στενό εύρος συναλλαγών των 30.000 έως 40.000 δολαρίων τους τελευταίους μήνες.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain