Και πάλι άνω των 32.000 δολαρίων το Bitcoin - Κέρδη άνω του 10% για το Ethereum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και πάλι άνω των 32.000 δολαρίων το Bitcoin - Κέρδη άνω του 10% για το Ethereum
Συνεχίζεται η άνοδος για τα μεγάλα κρυπτονομίσματα, μετά από το μεγάλο χθεσινό sell-off.

Συνέχεια στην άνοδο που σημειώνει την Τετάρτη δίνει το Bitcoin, με την τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος να υπερβαίνει τα 32.000 δολάρια, παρασύροντας θετικά και τους υπόλοιπους βασικούς ανταγωνιστές τους.

Το Bitcoin κινείται με κέρδη 7,84% στα 32.205 δολάρια, ενώ ακόμα μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει το Ethereum, που ενισχύεται 10,87% στα 1.989 δολάρια.

Ακόμα, το Monero ανεβαίνει 5,65% στα 197,45 δολάρια και το Litecoin καταγράφει κέρδη 8,34% στα 118,29 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε μαζικό sell-off την Τρίτη, με το bitcoin να πέφτει κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου.

Η κατάρρευση προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϋ εξέδωσε εντολή παύσης λειτουργίας προς την εταιρεία crypto BlockFi.

Ο λόγος για την αύξηση της Τετάρτης δεν έγινε αμέσως σαφής. Τα κρυπτονομίσματα υποβάλλονται συχνά σε σοβαρές μεταβολές τιμών. Το bitcoin, για παράδειγμα, έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο, πριν χάσει το ήμισυ της αξίας του τους μήνες που ακολούθησαν.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής στο ανταλλακτήριο crypto Luno, δήλωσε πως εκτός αν το bitcoin μπορέσει να ανέβει πάνω από τα 32.000 δολάρια, αναμένει δυνητικά να πέφτει ακόμα και στα 24.000.

«Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλοί μακροοικονομικοί παράγοντες που επιβαρύνουν τα assets με υψηλό ρίσκο - ανησυχίες για τον πληθωρισμό, η Covid και με τα κρυπτονομίσματα έχουμε πιο συγκεκριμένες ανησυχίες, όπως πολύ περισσότερη νομική εποπτεία».

Νομοθετική πίεση

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε πτωτική πορεία εν μέσω μιας αυξανόμενης καταστολής από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Στην Κίνα, οι αρχές προσπάθησαν να εξαλείψουν την εξόρυξη κρυπτογράφησης, τη διαδικασία που επικυρώνει συναλλαγές και παράγει νέα νομίσματα. Εν τω μεταξύ, το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αντιμετωπίζει εντεινόμενη πίεση από ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και αλλού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider