Μεγάλα κέρδη στη Wall Street, παρά τις ανησυχίες για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλα κέρδη στη Wall Street, παρά τις ανησυχίες για τον κορονοϊό
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones στο κλείσιμο της Τρίτης. «Πάτημα» κερδών για τους επενδυτές από τα κρατικά ομόλογα.

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, ανακάμπτοντας από τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας και από το αρνητικό σερί που «έτρεχαν» από την περασμένη εβδομάδα.

Βασικός λόγος για τη σημερινή άνοδο ήταν η αισιοδοξία των επενδυτών για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και παγκοσμίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,62% ή 550,35 μονάδες στις 34.512 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,52% ή 64,57 μονάδες στις 4.323 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 1,57% ή 223,9 μονάδες στις 14.498 μονάδες.

Στη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις στα ταμπλό συνέβαλε και η πτώση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς να φτάνει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάινετν, σκέφτεται να ορίσει στη θέση του επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής αρχής του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον δικηγόρο Τζόναθαν Κάντερ, γνωστό πολέμιο της Google.

Μάκρο

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις ενισχύθηκαν κατά 6,3% έναντι ανόδου 3,6% τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 1,2%.

Παράγωγα

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν για την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν χθες στον απόηχο της απόφασης των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ για αύξηση στην παραγωγή του «μαύρου χρυσού» από τον Αύγουστο.

Ακόμα, ανοδικά έκλεισε τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας η τιμή του χρυσού, σταματώντας το διήμερο αρνητικό σερί για το πολύτιμο μέταλλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Υψηλές πτήσεις» στην Wall Street, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider