Χρηματιστήριο: Απόπειρα για ανάκαμψη μετά την χθεσινή «βουτιά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Απόπειρα για ανάκαμψη μετά την χθεσινή «βουτιά»
Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση.

Προσπάθειες για ανάκαμψη την Τρίτη στο χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από την χτεσινή καταβύθιση στις 833 μονάδες. Το χθεσινό sell-off σε όλες τις ηπείρους, δείχνει να υποχωρεί σήμερα καθώς ανοδικές κινήσεις καταγράφονται και στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 841,30 μονάδες, μια άνοδο της τάξης του 0,98%, με τον τζίρο να αγγίζει τα 5,66 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,01%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μαρφίν με 3,31%, της Τέρνα Ενεργειακή με 2,90% και της Εθνικής με 1,96%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo με -1,85%, του ΟΛΠ με -0,31 και της ΔΕΗ με -0,35%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,99%) και των Τραπεζών που μετά την χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, ενισχύεται με 1,45%. Απώλειες καταγράφουν μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων με -1,45%.

Ανοδικά κινούνται 67 μετοχές, 19 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντερτέκ +9,63% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +8,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -3,49% και Episilon Net -2,07%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βούλιαξε» στις 833 μονάδες το Χρηματιστήριο - Οι τράπεζες ο «μεγάλος χαμένος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider