Χρηματιστήριο: Σε ποιους τίτλους μπαίνουν δυναμικά οι αγοραστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σε ποιους τίτλους μπαίνουν δυναμικά οι αγοραστές
Προσπάθεια για επαναφορά σε «πράσινο» έδαφος σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, μετά τις ισχυρές απώλειες της Πέμπτης. 

Προσπάθεια επιστροφής πάνω από τις 870 μονάδες καταγράφει το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τις ισχυρές απώλειες της Πέμπτης, που έστειλαν την αγορά κάτω από τις 860 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική με τον ΚΜΟ στις 891 μονάδες και πρώτη ζώνη αντίστασης τις 870 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,08% στις 868,80 ξεπερνώντας και τις 869 μονάδες, με τον τζίρο στα 35,51 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,07%, στις 2.096 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να στις 533,78 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 1,98%, η Eurobank κατά 0,63%, η Alpha Bank κατά 3,45% στα 1,02 ευρώ, ενώ η Πειραιώς κατά 1,45% φτάνοντας στα 1,40 ευρώ.

Αγοραστικά σήματα σημειώνονται σε ΕΛΠΕ, Lamda, Μυτιληναίο, ΟΤΕ Τέρνα Ενεργειακή μετά τη χθεσινή έντονη διόρθωση, που δημιούργησε ευκαιρίες εισόδους σε τίτλους με προοπτικές και θεμελιώδη.

Ανοδικά κινείται επίσης και ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ κατοχύρωση κερδών σημειώνεται σε Reds.

Ήπια πτώση για Aegean και Attica Bank.

Επιπλέον, την «overweight» θέση της για τις ελληνικές μετοχές συνεχίζει να διατηρεί η HSBC, καθώς όπως επισημαίνει αποτελούν ένα ισχυρό «play» στην πορεία εξομάλυνσης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο, οι αποτιμήσεις δείχνουν ελκυστικές, ενώ ως προς το σκέλος της ρευστότητας δεν πρόκειται για ένα πολύ συχνό trade.

Από την άλλη, παραδόξως, το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε 4,4% σε τριμηνιαία βάση το α' τρίμηνο, το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης που υπερβαίνει το 3%. Μέχρι το α' τρίμηνο, το ΑΕΠ ήταν μόλις 2,7% κάτω από το επίπεδο του δ' τριμήνου του 2019 και 3,4% κάτω από την κυκλική κορυφή του β' τριμήνου του 2019. Η ήπια μέχρι στιγμής συρρίκνωση ήταν αναπάντεχη, δεδομένης της εξάρτησης της οικονομίας από τον τουρισμό, που καλύπτει το 10% του ΑΕΠ στο σκέλος των ξένων εισπράξεων και το 20% μετά τον υπολογισμό της επίδρασής του στην εγχώρια κατανάλωση και στις επενδύσεις, όπως σημειώνει η HSBC. Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακάμπτει επίσης γρήγορα, με τις λιανικές πωλήσεις να αρχίζουν να αυξάνονται μετά από μια κακή έναρξη του έτους και οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider