Αυξημένες απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο της ΕΚΤ και των ανησυχιών του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο της ΕΚΤ και των ανησυχιών του κορονοϊού
Πτώση άνω του 1% για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να καταγράφει βαριά τριψήφια μείωση.

Με σημαντικές απώλειες μπαίνουν στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς χρηματαγορές από την αλλαγή γραμμής στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την αναθεώρηση του στόχου της για τον πληθωρισμό στο 2%, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι δυσκολίες στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μεταφέρονται στις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έρχονται μετά από τη συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε σειρά μεγάλων χωρών, με παράδειγμα την Ιαπωνία, όπου ανακοινώθηκε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 1,13% ή 439,61 στις 34.289 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 1,37% ή 59,80 μονάδες στις 4.298 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 1,57% ή 229,2 μονάδες στις 14.434 μονάδες.

Σημειώνεται πως εν μέσω των σημερινών εξελίξεων, η απόδοση στο 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 373.000 από 371.000 την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 350.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 3,339 εκατ. από 3,489 εκατ. προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 3,335 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider