Απώλειες στο Χρηματιστήριο - Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο - Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος
Ανοίγει σήμερα το πρωί το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, ενώ ξεκινά και η δημόσια προσφορά για τους επενδυτές στην Ελλάδα.

Απώλειες καταγράφονται στο ξεκίνημα της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Alpha Bank, της οποίας ανοίγει σήμερα το πρωί το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, ενώ ξεκινά και η δημόσια προσφορά για τους επενδυτές στην Ελλάδα. Οι δύο διαδικασίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,46% και διαμορφώνεται στις 903,58 μονάδες, με τον τζίρο στα 22,47 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,44%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει 1,45%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,56%, με την Alpha Bank να καταγράφει πτώση 0,76%, την Εθνική Τράπεζα να χάνει 0,59%, και την Τρ. Πειραιώς 0,4%, ενώ η Eurobank υποχωρεί 0,23%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (1,15%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1%) και του ΟΠΑΠ (0,38%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (1,72%), της Aegean Airlines (1,38%) και της ΔΕΗ (1,04%).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, βάσει των ενδείξεων μέχρι και το χθεσινοβραδινό call της διοίκησης της Alpha Bank και των αναδόχων, το ενδιαφέρον για την ΑΜΚ προδιαγράφεται ζωηρό και νέα ονόματα, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, θα φιγουράρουν στη νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν του J. Paulson και του ΤΧΣ που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank θα συμμετέχουν η Blackrock, η Schroders, το Norges Investment Fund, το κορεατικό fund Mirae, το ιαπωνικό συνταξιοδοτικό fund GIPFJ κ.ά. Κατά τις πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι τόσο έντονο που το βιβλίο προσφορών θα μπορούσε να κλείσει και αυθημερόν.

Σημειώνεται πως σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναζητούν καύσιμα για να αναλάβουν πρόσθετο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,77%, ο FTSE 25 0,93% και ο τραπεζικός δείκτης 0,91%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider