«Πόλεμος» κατά των crypto από την Κίνα - «Βυθίζεται» το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πόλεμος» κατά των crypto από την Κίνα - «Βυθίζεται» το bitcoin
Σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics, το Bitcoin κινείται πτωτικά από το πρωί της Δευτέρας.

Στο χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων εβδομάδων έπεσε η τιμή του bitcoin, καθώς η Κίνα προσπαθεί να καταπολεμήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

Κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών το πρωί της Δευτέρας, η τιμή του bitcoin βυθίστηκε στα 31.760 δολάρια, για πρώτη φορά μετά τις 8 Ιουνίου, μετά από πληροφορίες πως η κινεζική κυβέρνηση θα ενισχύσει τις προσπάθειες της να σταματήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με στοιxεία της Coin Metrics το πρωί της Δευτέρας το Bitcoin κατέγραψε πτώση 8%, ενώ αντίστοιχη πορεία είχαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether με πτώση 11% και το XRP με πτώση 10%. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), η τιμή του bitcoin σημειώνει πτώση κατά 8,81% στα 32.208 δολάρια.

Πολλά «ορυχεία» bitcoin με έδρα την περιοχή Sichuan «σφραγίστηκαν» την Κυριακή, μετά από εντολή των Αρχών για παύση των δραστηριοτήτων «εξόρυξης». Περισσότερα από 90% των bitcoin «ορυχείων» εκτιμάται πως βρίσκονται «εκτός λειτουργίας» σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Η «μεγάλη έξοδος» των miners από την Κίνα - Πώς αλλάζει ο παγκόσμιος crypto-χάρτης

Οικονομολόγος του Κορνέλ: Τα 3 ψεγάδια του Bitcoin και οι εναλλακτικές 

gazzetta
gazzetta reader insider insider