Αρνητικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Διστακτικές κινήσεις και νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές στην αρχή εβδομάδας καθώς τα δεδομένα από τον πληθωρισμό φέρνουν προβληματισμό γύρω από τις τοποθετήσεις χαρτοφυλακίων.

Επιπλέον αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν σε Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία οι δείκτες τιμών καταναλωτή. Αυτός είναι και ο λόγος που καταγράφεται ιδιαίτερη νευρικότητα στις αγορές.

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές με το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να φτάνει στις 51 μονάδες το Μάρτιο, ήτοι μια ελαφρά μείωση από τον Φεβρουάριο στις 51,1 μονάδες.

Από την άλλη, η οικονομία της Πορτογαλίας συρρικνώθηκε κατά 3,3% το α' τρίμηνο σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο του 2020, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε απότομα και ο τουρισμός επλήγη σοβαρά λόγω του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,07% στις 448,66 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακή άνοδο 0,04% στις 7.022 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,25% στις 15.481 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει οριακή πτώση 0,02% στις 6.481 μονάδες.

Από την άλλη, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο 0,31% στις 25.247 μονάδες, και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,28% στις 9.198 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας Μνήμης των Πεσόντων, εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider