Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς η αγορά ανακτά δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς η αγορά ανακτά δυνάμεις
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,73 δολάρια και το μπρεντ στα 69,16 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο την Πέμπτη καθώς τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο ως αποτέλεσμα της αύξησης της διυλιστικής δραστηριότητας και των εξαγωγών. Ώθηση στις τιμές δίνει και ο προοδευτικός εμβολιασμός ενώ η έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου τονώνει τις προσδοκίες για αύξηση των μετακινήσεων.

Καθώς η διάθεση των εμβολίων συνεχίζεται και οι μετακινήσεις της θερινής περιόδου αυξάνονται σταδιακά η ζήτηση για καύσιμα διατηρείται ισχυρή και ενισχύει τις προοπτικές για ανάκαμψη της αγοράς αναφέρουν αναλυτές της Citi Group.

Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Απριλίου στα 485,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για πτώση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Πιστεύουμε ότι η ζήτηση των ΗΠΑ είναι ισχυρή», ανέφεραν αναλυτές από την Commonwealth Bank of Australia. «Το ποσοστό των εν λειτουργία διυλιστηρίων στις ΗΠΑ είναι πλέον πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών».

Οι αναλυτές της Commonwealth Bank ανέφεραν ότι η ζήτηση καυσίμων αεριωθούμενων στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο λόγω της αύξησης των ταξιδιών εσωτερικού.

Οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρη της Ευρώπης χαλαρώνουν σταδιακά, αλλά τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στους μεγάλους εισαγωγείς αργού πετρελαίου όπως είναι η Ινδία και η Ιαπωνία, περιορίζοντας τα κέρδη.

Εν τω μεταξύ, βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο κοιτάσματα πετρελαίου κοντά σε μια πόλη Kirkuk στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν αστυνομικό και προκαλώντας πυρκαγιές, δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, η επίθεση δεν επηρέασε την παραγωγή. Μια δήλωση του υπουργείου πετρελαίου δεν σχολίασε την παραγωγή.

Την Πέμπτη το πρωί (9:54 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,73 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 69,16 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider