Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος της πανδημίας
Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, ακολουθώντας τη «γραμμή» των ευρωπαϊκών και των ασιατικών αγορών.

Αυτό οφείλεται κατά βάση στην πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, καθώς σημειώνονται αυξητικές τάσεις στα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τους την αύξηση των εμβολιασμών. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων των ΗΠΑ που συνέστησε την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J, αφού έξι γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών παρουσίασαν σπάνιες θρομβώσεις αφού έλαβαν το εμβόλιο.

Έτσι, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,75% ή 256 μονάδες στις 33.821 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,68% στις 4.134 μονάδες, με τον Nasdaq να διορθώνει κατά 0,92% στις 13.786 μονάδες.

To 10ετές αμερικανικό ομόλογο κινήθηκε κοντά στο 1,56% ενώ αντίστοιχες πτωτικές κινήσεις κκαταγράφηκαν και στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Από την άλλη ωστόσο, τα θεμελιώδη μεγέθη αλλά και τα εταιρικά αποτελέσμα τόσο των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών όσο και των εταιρειών όπως η Johnson & Johnson όπως και η P&G είναι καλύτερα από αυτά που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, για τη Johnson & Johnson, τα οικονομικά αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, καθώς τα προσαρμοσμένα έσοδα ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,59 δολάρια, έναντι των 2,34 δολαρίων που «έβλεπαν» οι εκτιμήσεις. Ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 22,32 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα «εκτιμώμενα» 21,98 δισ. δολάρια.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η Procter & Gamble, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι καταναλωτές διατήρησαν τις αγοραστικές τάσεις της πανδημίας, αυξάνοντας τη ζήτηση για προϊόντα καθαρισμού και ξεκινώντας ξανά τις αγορές προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς.

Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο χρήσης, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,12 δολάρια πέρυσι και 1,19 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Factset. Συνολικά, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,27 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 2,92 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 18,11 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 17,96 δισ. δολάρια, με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2020 να έχουν διαμορφωθεί στα 17,21 δισ. δολάρια. Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης του 2021, προβλέποντας ανάπτυξη 5% με 6% στις πωλήσεις και 8% με 10% στα προσαρμοσμένα κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider