Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές
Βαριές απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, απόρροια του κλίματος της πανδημίας.

Έντονοι κλυδωνισμοί σημειώθηκαν την Τρίτη στις ευρωπαϊκές αγορές, την Τρίτη, με τον Stoxx 600 να σημειώνει βαριές απώλειες της τάξεως 1,9% καθώς τα κρούσματα της πανδημίας καταγράφουν αυξητικές τάσεις σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Έτσι, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 2% στις 6.859 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη διόρθωσε κατά 1,55% στις 15.129 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 2,09% στις 6.165 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB έχασε 2,44% στις 24.088 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 2,89% στις 8.459 μονάδες.

Στα της Ευρώπης, έκπληξη προκαλεί η ξαφνική μείωση της ανεργίας στην αγορά της Βρετανίας, με τις εταιρείες να καταγράφουν μείωση προσωπικού για πρώτη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, με 56.000 ενεργούς εργαζόμενους τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Στο 4,9% «έπεσε» ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία στο πρώτο τρίμηνο του 2021, παρότι δεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 80.000 πολίτες έγιναν «οικονομικά ανενεργοί», καθώς «σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά.

Σε επίπεδα προ-πανδημίας επέστρεψε η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα Primark, σε Αγγλία και Ουαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας λιανικού εμπορίου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται καταγράφηκε «ρεκόρ πωλήσεων» ήδη από την πρώτη εβδομάδα με το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider