Στο 4,9% ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 4,9% ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία
Η έκθεση της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως τα τρία συνεχόμενα lockdown επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην οικονομία, κλείνοντας καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψηχαγωγίας. 

Έκπληξη προκαλεί η ξαφνική μείωση της ανεργίας στην αγορά της Βρετανίας, με τις εταιρείες να καταγράφουν μείωση προσωπικού για πρώτη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, με 56.000 ενεργούς εργαζόμενους τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. 

Στο 4,9% «έπεσε» ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία στο πρώτο τρίμηνο του 2021, παρότι δεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 80.000 πολίτες έγιναν «οικονομικά ανενεργοί», καθώς «σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά». 

Σχεδόν 1 στους 6 από το εργατικό δυναμικό της χώρας παραμένει χωρίς εργασία, ως συνέπεια της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η έκθεση της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως τα τρία συνεχόμενα lockdown επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην οικονομία, κλείνοντας καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να αυξάνονται στις 10.100 τον Μάρτιο.

insider

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει «γρήγορη ανάκαμψη» από την ύφεση που βιώνει η χώρα, η οποία είναι η χειρότερη των τριών τελευταίων αιώνων. 

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider