Συνεχίστηκε το σερί στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες σε θέση οδηγού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίστηκε το σερί στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες σε θέση οδηγού
Συνεχίστηκε και σήμερα το σερί στο Χρηματιστήριο με την εγχώρια αγορά να σκαρφαλώνει υψηλότερα από τις 900 μονάδες.

Συνέχισε ακάθεκτο και σήμερα το Χρηματιστήριο, κάνοντας το 8/8 και δημιουργώντας ένα «μαξιλάρι» πάνω από τις 900 μονάδες. Σε θέση «οδηγού» ξανά οι τράπεζες με Εθνική και Eurobank να πρωταγωνιστούν.

Έτσι, ο Γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 902,04 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 74,6 εκατ. ευρώ. Ελαφρώς χαμηλότερα κινήθηκε ο FTSE 25 στις 2.184 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,34% περνώντας το κατώφλι των 600 μονάδων, στις 602,15 μονάδες.

Για τις τράπεζες η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει πτώση 0,22%, ενώ η Eurobank κατέγραψε άνοδο 1,65% και η ΕΤΕ κινήθηκε υψηλότερα στο 2,74%.

Εκτός ταμπλό τέθηκε από σήμερα η μετοχής της Τρ. Πειραιώς, λόγω του reverse split με φόντο την επικείμενη ΑΜΚ.

Οι αγοραστές κινήθηκε προς τη μετοχή της Aegean αλλά και το Μυτιληναίο που συνέχισαν να δίνουν ρυθμό στην αγορά, διατηρώντας την ανοδική τάση.

Αντίστοιχα κινήσεις υπήρξαν και στην ΕΥΔΑΠ που κατέγραψε άνοδο 1,47% καταγράφοντας μια ξέφρενη πορεία 22,60% σε επίπεδο μήνα.

Στην εκ νέου αύξηση των τιμών - στόχων για τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank προχώρησε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση «buy» λόγω και των καλύτερου ορίζοντα σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιακές προοπτικές.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός οίκος δίνει περιθώρια ανόδου 37,7% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,40 ευρώ από 1,80 ευρώ (προηγούμενη τιμή στόχος), ενώ για τη μετοχή της Eurobank δίνει περιθώριο 25% με τιμή στόχο στο 1 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider