Με κέρδη οδεύει η Wall Street στο κλείσιμο της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη οδεύει η Wall Street στο κλείσιμο της εβδομάδας
Οι μετοχές των τραπεζών και των ενεργειακών επιχειρήσεων οδηγούν το άνοιγμα το αμερικανικό χρηματιστήριο στο άνοιγμα της Παρασκευής.

Μικρά κέρδη σημειώνουν προς το κλείσιμο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να συνεχίσουν στο θετικό κλίμα της Πέμπτης, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών και των ενεργειακών εταιριών, οι μεν λόγω των διαβεβαιώσεων που έδωσε χθες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για επιπλέον χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τον Ιούλιο, οι δε εξαιτίας της σημαντικής ανόδου που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου από το πρωί της Παρασκευής λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,55% ή 180.28 μονάδες στις 32.799 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,41% ή 15,60 μονάδες στις 3.925 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,25% ή 32,49 μονάδες στις 13.012 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς να «τσιμπάει» προς τα πάνω, παραμένοντας ωστόσο σε απόσταση από τα επίπεδα υπέρβασης του 1,7%.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 2,5% τον Φεβρουάριο, στα 86,7 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider