Υψηλές πτήσεις στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P, ράλι 2,5% στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλές πτήσεις στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P, ράλι 2,5% στον Nasdaq
Το κλείσιμο της Πέμπτης βρήκε τους δείκτες της Wall Street στο πράσινο, με το κλίμα να έχει επηρεαστεί θετικά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την χορήγηση 1,9 τρισ. δολαρίων για ενίσχυση της οικονομίας.

Το κλείσιμο της Πέμπτης βρήκε τους δείκτες της Wall Street στο πράσινο, με το κλίμα να έχει επηρεαστεί θετικά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την χορήγηση 1,9 τρισ. δολαρίων για ενίσχυση της οικονομίας, με την τελική υπογραφή του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα, αλλά και από την σταθεροποίηση των αποδόσεων που απομακρύνει τους φόβους γύρω από την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones προσέθεσε άλλες 188 μονάδες ή 0,6%, στις 32.485. Νωρίτερα ο δείκτης των blue chip κέρδισε πάνω από 300 μονάδες κατακτώντας ένα νέο υψηλό διαπραγμάτευσης.

Ο S&P 500 έκανε άλμα 1% στις 3.939 μονάδες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ κλεισίματος που ίσχυε από τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο Nasdaq κέρδισε 2,5% στις 13.398 μονάδες μέσω μιας επανόδου του τεχνολογικού τομέα. Η Τesla κέρδισε 4,7%, ενώ η Apple, Facebook, Alphabet και Netflix, όλες ενισχύθηκαν πλέον του 3%.

Ενώ μέσα στην ημέρα κινήθηκε και κάτω από το όριο του 1,5%, το 10ετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου έκλεισε με απόδοση 1,525%, καθησυχάζοντας τους φόβους της τελευταίας περιόδου για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα, καθώς τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου κέρδισαν 0,8 δολάρια, περί το 1%, κλείνοντας στα 1.722 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού αργού κέρδισαν 2,45%, στα 66,02 δολάρια το βαρέλι.

Στα νέα της ημέρας, το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ, υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο. Στο πλαίσιο του πακέτου, αρκετοί Αμερικανοί θα λάβουν απευθείας εισοδηματική ενίσχυση ως και 1.400 δολάρια, ακόμα και εντός αυτού του Σαββατοκύριακου, όπως είπε η εκπρόσωπος του λευκού Οίκου, Jen Psaki.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι αιτήσεις την εβδομάδα μέχρι τις 6 Μαρτίου, ανήλθαν σε 712.000, κάτω από την εκτίμηση του Dow-Jones για 725.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider