«Στοπ» στο ράλι ανόδου της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στοπ» στο ράλι ανόδου της Wall Street
Οι επενδυτές αρχίζουν σιγά σιγά να αναμένουν απτά αποτελέσματα των σχεδίων οικονομικής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση.

«Φρένο» στο ανοδικό ράλι για τους κορυφαίους αμερικανικούς δείκτες την Τρίτη,βάζει η πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων νωρίτερα το πρωί της Τρίτης.

Μετά από το σερί των 6 ανοδικών ημερών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Wall Street πέφτει κατά 0,38% στις 31.267 μονάδες, μετά την χθεσινή του «απογείωση». Ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,10% στις 13.973 μονάδες, και ο S&P 500 είναι στο μείον 0,21% αγγίζοντας τις 3.907 μονάδες.

Η ευφορία από τις επιτυχίες στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν έχει χαθεί, όσο συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου των εμβολιασμών και όσο συντηρείται ο ενθουσιασμός από την αλλαγή πολιτικού κλίματος που επέφερε η έλευση του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, οι επενδυτές αρχίζουν σιγά σιγά να αναμένουν απτά αποτελέσματα των σχεδίων οικονομικής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση.

Από αυτή την άποψη, αποτελεί στοιχείο σύγχυσης και «φρεναρίσματος» στο ακραιφνές κλίμα αισιοδοξίας της τελευταίας περιόδου -που ακολούθησαν τις ανακοινώσεις περί του σχεδίου Μπάιντεν για την στήριξη της οικονομίας- η έκθεση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, ότι η αύξηση του κατώτερου μισθού μπορεί να επιφέρει μείωση θέσεων εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ανάμεσα στα άλλα, τα «παιχνίδια» του Elon Musk με τα κρυπτονομίσματα οδηγούν από ρεκόρ σε ρεκόρ, με το bitcoin να αγγίζει την Τρίτη ιστορικό υψηλό περί τα 50.000 δολάρια. Το άλμα του κρυπτονομίσματος ήρθε αμέσως μετά την επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από την Tesla του δισεκατομμυριούχου Musk, κάτι που συνιστά άλλη μια απόδειξη της στροφής του θεσμικού ενδιαφέροντος προς το κρυπτονόμισμα.

Στα απόνερα του πρόσφατου ράλι της GameStop, το Reddit –μέσα από το οποίο ξεκίνησε η συνεννόηση των retailers που εκτίναξαν την μετοχή της πρώτης- βρέθηκε να κερδίζει 250 εκατ. δολάρια από επενδυτές, αγγίζοντας έτσι τα 6 δισ. δολάρια αξία.

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων με ενδιαφέρον, όπως της τεχνολογικών Twitter και της Cisco, αλλά και της DuPont και της Goodyear. Εξίσου ενδιαφέροντα κρίνονται από πλευράς επενδυτών και η έκθεση της NFIB για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας για νέες θέσεις εργασίας και στοιχεία γύρω από την απασχόληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider