Διευρύνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, υπό τη «σκιά» του νέου lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, υπό τη «σκιά» του νέου lockdown
«Βουτιά» άνω του 4% για τον τραπεζικό δείκτη. Μεγάλες απώλειες σε ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Jumbo, Viohalco, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μόνο η μετοχή των ΕΛΠΕ με θετικό πρόσημο.

Ισχυρές διατηρούνται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή πρόσκαιρη ανάκαμψη με χαμηλό τζίρο, καθώς η σκιά ενός νέου σκληρού lockdown εξαπλώνεται πάνω από την όποια προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να οδηγηθεί υψηλότερα.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,9% στις 763,2 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 34,77 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,2%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,55%. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 4,4%, με τη Eurobank να χάνει 4,75%, την Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 4,3%, την Εθνική να κινείται στο -4,1% και την Alpha Bank να καταγράφει πτώση 3,85%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (3,89%), της Viohalco (3,6%), της Jumbo (2,35%), του ΟΠΑΠ (2,41%), της ΔΕΗ (2,3%), του ΟΤΕ (2,24%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,7%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (3,8%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (2,65%) και των Ταξιδιών (2,49%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider