Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές

Μικρή άνοδο σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με την επενδυτική προσοχή να παραμένει στραμμένη στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 408 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, o γερμανικός DAX βρίσκεται στο +0,51%, και ο γαλλικός CAC 40 στο +0,52%. Ο αγγλικός FTSE 100 εμφανίζει ανοδική τάση 0,14%. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,31%.

Ο ιταλικός FTSE MIB κινείται με άνοδο 0,38%, εκμεταλλευόμενος την χθεσινή ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Μάριο Ντράγκι.

Επιχειρήσεις

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα συνολικά ετήσια κέρδη εξαιτίας της πανδημίας που συρρίκνωσε τη ζήτηση πλήττονας την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στον αντίποδα, τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Bank διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εμφανίζοντας κέρδη για πρώτη φορά μετά από μια εξαετία.

Στο μεταξύ, η Unilever εμφάνισε πτώση καθαρών κερδών το 2020, απογοητεύοντας τους αναλυτές. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση για το 2021 και είναι πεπεισμένη πως μπορεί να προσαρμοστεί στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Αλλάζοντας κλάδο, η Nokia κατέγραψε μικρότερη της αναμενόμενης πτώση στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου. Η εταιρεία αναμένει πως το 2021 θα συνεχίσει να παρουσιάζει προκλήσεις.

Ασία

Εν αναμονή θετικής έκβασης στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές λόγω των καθυστερήσεων στις διαδικασίες του εμβολιασμού, επηρεάζοντας έτσι τους δείκτες των χρηματιστηρίων της Ασίας.

Νωρίτερα, με πτώση 1,06% έκλεισε ο Ιαπωνικός δείκτης NIKKEI, εμφανίζοντας απώλεια 304,55 μονάδων, επηρεασμένος από την επιφυλακή που έχει σημάνει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών, και τις αρνητικές μεταβολές στη διαπραγμάτευση τεχνολογικών μετοχών.

Αντίστοιχα, μικρή πτώση εμφάνισε ο STI, δείκτης του χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης, που λίγο πριν το κλείσιμο «χάνει» 0,93% και 27.28 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, ο δείκτης S&P/ASX 200 παρουσίασε οριακή κάμψη 0,87% και 59,10 μονάδες.

Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκλεισε με πτώση 0,44% και ο SZSE με πτώση 0,83%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider