Πάτησε «γκάζι» το Χρηματιστήριο Αθηνών με «μπροστάρη» την Aegean

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάτησε «γκάζι» το Χρηματιστήριο Αθηνών με «μπροστάρη» την Aegean

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη με τους αγοραστές να βρίσκουν πατήματα στη μετοχή της Aegean που έκλεισε με άνοδο άνω του 6%, αλλά και με δεικτοβαρείς τίτλους όπως του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,45% στις 760,59 μονάδες και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 68,94 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1,65% κατέγραψε ο FTSE 25 στις 1.811 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 450,14 μονάδες, χάνοντας έδαφος ωστόσο από το υψηλό 2,55% που σημείωνε.

Η μετοχή της Alpha Bank κατέγραψε πτώση 0,48%, της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 1,38%, της Eurobank 1,82% και της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με πτώση 2,81%

Στο ταμπλό ηγήθηκε η Aegean καταγράφοντας άνοδο 6,75% με την ΟΠΑΠ να ακολουθεί στο 3,80% και τον ΟΤΕ στο 3,76%.

Ώθηση στις τράπεζες δίνει και η ανάλυση της BofA, καθώς όπως επισημαίνει σε ένα διαφορετικό μήκος κύματος, όλες οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να υποβληθούν σε βαθιά αναδιάρθρωση αλλάζοντας το προφίλ κερδοφορίας τους καθώς και την κεφαλαιακή τους δυναμική. Έτσι εκτιμά ότι η μεγαλύτερη αξία μπορεί να βρεθεί στην Eurobank στην οποία δίνει σύσταση «buy» με τιμή στόχο τα 0,85 ευρώ και η οποία όπως αναφέρει συνδυάζει διαφοροποίηση και ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης σε ό,τι αφορά τα NPEs. Παράλληλα αναβαθμίζει τη σύστασή για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας από «underperform» σε «buy» με τιμή στόχο στα 2,50 ευρώ από 1,26 ευρώ καθώς όπως εκτιμά βρίσκεται σε ταχύτερη πορεία προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Από την άλλη, ωστόσο, υποβαθμίζει την Alpha Bank εκφράζοντας «ουδετερότητα (neutral)» και για λόγους αποτίμησης δίνει τιμή στόχο 0,90 ευρώ, ενώ βλέπει υψηλό κίνδυνο dilution στην Τράπεζα Πειραιώς διατηρώντας τη σύσταση «underperform», με τιμή στόχο στα 0,85 ευρώ από 1,28 ευρώ προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider