Wall Street: «Πάτησε γκάζι» ο Nasdaq - Επέστρεψε στο κόκκινο η GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Πάτησε γκάζι» ο Nasdaq - Επέστρεψε στο κόκκινο η GameStop

Πάτησε «γκάζι» η Wall Street τη Δευτέρα αφήνοντας πίσω της μια από τις χειρότερες εβδομάδες από τον Οκτώβριο σε ένα περιβάλλον αγοραστικής φρενίτιδας με φόντο τη δυναμική είσοδο των retail επενδυτών. Παράλληλα, ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε «μίνι ράλι» καθώς έκλεισε στο +2,55%

Από την άλλη οι πωλητές επέστρεψαν στο χαρτί της GameStop με τη μετοχή να συνεχίζει το «τρενάκι του τρόμου» και της ακραίας μεταβλητότητας.

Όπως έγραφε το insider.gr η εβδομάδα που άρχισε σήμερα φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις να μείνει …αξέχαστη, αν τα όσα μεσολάβησαν την περασμένη εβδομάδα δώσουν συνέχεια σε μία χωρίς προηγούμενο «επανάσταση των retailers» με σημείο εκκίνησης την Wall Street.

Οι πρωταγωνιστές, αν και φαίνεται να είναι οι οργανωμένοι πλέον retailers της χρηματαγοράς εναντίον των μεγάλων hedge funds, κρύβουν πίσω τους τα μεγάλα επενδυτικά ταμεία και την …Fed.

Επίσης η Robinhood και άλλες εφαρμογές συναλλαγών εξακολουθούν να περιορίζουν τις αγορές μετοχών και options της Gamestop, μαζί με άλλα βαριά σορταρισμένα ονόματα, μετά από μια εβδομάδα ραγδαίας μεταβλητότητας εξαιτίας της αγοραστικής φρενίτιδας που πυροδότησε το ισχυρό thread της Reddit "WallStreetBets" των 5 εκατομμύρια μικροεπενδυτών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά καθώς θεωρείται αδιανόητο να μην εκτελεί εντολές αγοράς ή να τις περιορίζει σε μεγάλο βαθμό.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 30.212 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,6% στις 3.773 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,55% στις 13.403 μονάδες.

Η μετοχή της GameStop κατέγραψε απώλειες 30,77% μετά το «ράλι» 1.625% τον Ιανουάριο, ενώ η AMC που έχει μπει στο «μάτι» των retail επενδυτών που ενισχύονταν 20,21% στην έναρξη της συνεδρίασης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,6%.

Παράλληλα, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 5,83% φτάνοντας τα 839 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider