Eurobank Equities: Σύσταση «hold» για την Jumbo με τιμή στόχο στα 16,10 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Σύσταση «hold» για την Jumbo με τιμή στόχο στα 16,10 ευρώ

Το 2020 ήταν μία χρονιά που θα πρέπει να θυμόμαστε ή να μάλλον να ξεχάσουμε με την Jumbo να καλείται να ανταπεξέλθει για περισσότερο από 4 μήνες lockdown στην Ελλάδα, μέτρα κοινωνικού περιορισμού και με προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυτό αναφέρει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, επισημαίνοντας πως η πανδημία μπορεί ήταν οξεία, αλλά ηJumbo κατάφερε να συγκρατήσει τη μείωση των πωλήσεων σε μόλις 18% το 2020, πολύ καλύτερα από ό,τι αρχικά φοβόντουσαν οι αναλυτές. Παράλληλα, η στενή παρακολούθηση του κόστους, το ελάχιστο κόστος ενοικίασης κατά τη διάρκεια των μέτρων και ένα ανθεκτικό μεικτό περιθώριο στο β' εξάμηνο αναμένεται να περορίσουν την ετήσια πτώση του EBITDA σε λιγότερο από 30% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, αρκετά ανθεκτική απόδοση λόγω των καταστάσεων. Το 2021 αναμένεται ανάκαμψη, ιδίως το εποχικά σημαντικό για την εταιρεία δεύτερο εξάμηνο.

H Jumbo όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, παραμένει κατά 30% χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας, υστερώντας τόσο από τους υπόλοιπους της λιανικής όσο και από τους τους υπόλοιπους κλάδους -εκτός τραπεζών- τους τελευταίους μήνες. Έτσι, η αποτίμηση υποχώρησε στα 6,5x EV/EBITDA, σε ευθυγράμμιση με τον 10ετή μέσο όρο, αλλά με discount υψηλότερο του 40% έναντι των υπόλοιπων του κλάδου λιανικής.

Ωστόσο, η Eurobank Equties εκτιμά ότι παράγοντες όπως οι χαμηλότερες αποδόσεις, η υψηλή εξάρτηση από τον Πρόεδρο της εταιρείας και η υποβέλτιση εταιρική διακυβέρνηση είναι πιθανό να διατηρήσουν το σχετικό κενό αποτίμησης αρκετά ευρύ, περιορίζοντας τη θετική εικόνα στη μετοχή, από τη χρηματιστηριακή.

Έτσι, η Eurobank Equities δίνει σύσταση «hold» με τιμή στόχο στα 16,10 ευρώ από 16,60 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider