JP Morgan: Σε ιστορικά υψηλά θα επιστρέψει η Wall Street στο α’ εξάμηνο του 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Σε ιστορικά υψηλά θα επιστρέψει η Wall Street στο α’ εξάμηνο του 2021
Δύο είναι οι λόγοι που δικαιολογούν ανάκαμψη της Wall Street προσεχώς… η πολιτική της Fed και η άνοδος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς, στη μετά κορονοϊού εποχή, προβλέπει η JP Morgan, παρακολουθώντας στενά την πορεία των διεθνών αγορών στη σκιά των εξελίξεων που συνδέονται με την πανδημία.

Όπως επισημαίνει σε νέο της report η αμερικανική τράπεζα, δύο είναι οι λόγοι που δικαιολογούν ανάκαμψη της Wall Street προσεχώς και συγκεκριμένα η πολιτική της Fed και η άνοδος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

«Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, θα επιστρέψει σε νέα ιστορικά υψηλά στο πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς η απειλή του κορονοϊού θα έχει περάσει και οι επιχειρήσεις θα επιστρέψουν στην κανονικότητα», σχολιάζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Η στήριξη της Fed

Όπως τονίζουν, η άμεση και εκτεταμένη «απάντηση» της Fed στην πανδημία μπορεί να διατηρήσει το αίσθημα ανακούφισης στην αμερικανική αγορά και σταδιακά να δώσει νέα ώθηση στις μετοχές.

«Τα μέτρα της Fed θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, πολύ μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στις μετοχές, από τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι μειώσεις σε επίπεδο εταιρικής κερδοφορίας, ένα φαινόμενο το οποίο είναι παροδικό», σημειώνουν επίσης, ενώ εκτιμούν πως όσο η Fed παραμένει ενεργή, τόσο θα αποτελεί και τον βασικό παράγοντα στην κατεύθυνση επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας, στη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Οι ελπίδες για το καλοκαίρι

Σε ό,τι αφορά την έλευση του καλοκαιριού, οι αναλυτές της JP Μorgan βασίζονται στις έρευνες πως η άνοδος της θερμοκρασίας θα ανασχέσει τη διασπορά του κορονοϊού.

«Το καλοκαίρι θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάσχεση του ιού», τονίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider