Wall Street: 1,7 τρισ. δολάρια έκαναν φτερά από τον S&P 500 σε δύο μέρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: 1,7 τρισ. δολάρια έκαναν φτερά από τον S&P 500 σε δύο μέρες
Το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones. Πάνω από 1,7 τρισ. δολάρια έχασε ο S&P 500.

Βαριές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street το διήμερο 24 και 25 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να τρομάζουν από την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται διεθνώς ο κοροναϊός.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones «βούλιαξε» σωρευτικά κατά 8,4%, χάνοντας συνολικά 1.910 μονάδες (!). Αυτό αποτελεί και το χειρότερο ρεκόρ για τον δείκτη. Ανάλογη πορεία κατέγραψαν τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, με τον πρώτο να χάνει σε όρους κεφαλαιοποίησης πάνω από 1,7 τρισ. δολάρια στο «κόκκινο» διήμερο, σύμφωνα με αναλυτές. Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα ο S&P 500 έχασε 810 δισ. δολάρια, ενώ την Τρίτη οι απώλειες διαμορφώθηκαν στα 927 δισ. δολάρια.

Πάνω από 2,1 τρισ. έχει χάσει ο S&P 500 σε μια εβδομάδα

Από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου που έγινε γνωστό ότι ο κοροναϊός «ξεφεύγει» από τον έλεγχο των Κινεζικών αρχών φτάνοντας στην Ευρώπη, ο S&P 500 έχει συσσωρεύσει σε απώλειες περισσότερα από 2,1 τρισ. δολάρια.

Το «γκρέμισμα» των δεικτών της Wall Street οδήγησε την απόδοση του αμερικανικού 10ετές ομόλογο στο ιστορικό χαμηλό του 1,32%. Οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς έχουν αρχίσει να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για τον μεγάλο αντίκτυπο που μπορεί να διαδραματίσει ο κοροναϊός στο παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Ωστόσο οι επενδυτές έχουν να διαχειριστούν τόσο το βάρος του κοροναϊού όσο και τις προεδρικές εκλογές...

Μήνυμα από την Λαγκάρντ

Υπό το φόβο μεγαλύτερης συρρίκνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, έκανε έκκληση την Τετάρτη στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να χρησιμοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχουν για να στηρίξουν την ανάπτυξη.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας είναι αναμφίβολα καλοδεχούμενα, ειδικά στις παρούσες συνθήκες». Τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ φαίνεται να εξετάζουν μέτρα τόνωσης ώστε να αποφευχθεί μια ύφεση ή και φαινόμενα αποληθωρισμού.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider