Με το «αριστερό» μπήκαν στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα οι κυριότερες ασιατικές αγορές, καθώς η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις ΗΠΑ, ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους.
Ειδικότερα, με απώλειες 1,91% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία, τερματίζοντας στις 23,204 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 1,39% για να κλείσει στις 1.697 μονάδες.
Στο κόκκινο και η αγορά της Νότιας Κορέας, με τον δείκτη Kospi να κλείνει με πτώση 0,98% στις 2.155 μονάδες, ενώ με απώλειες 1,11% τερμάτισε τις συναλλαγές και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.
Μεικτά πρόσημα στην Κίνα
Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν, την ίδια ώρα, στην Κίνα.
Ο δείκτης Shanghai composite έκλεισε σταθεροποιητικά στις 3.083 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite τερμάτισε με άνοδο 0,44% στις 1.768 μονάδες.