Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 2,88% - 15% έχασαν οι τράπεζες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 2,88% - 15% έχασαν οι τράπεζες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σταθεροποιητικά έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά ακραίες διακυμάνσεις, με τη μεταβλητότητα να είναι εξαιρετικά αυξημένη στις τραπεζικές μετοχές.

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σώζει στο παρα πέντε το θετικό πρόσημο και μάλιστα με υψηλό τζίρο.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 617,37 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 609,17 μονάδων (-1,26%) και 620,25 μονάδων (+0,53%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 2,88%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 63,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 41,7 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,6 εκατ. τεμάχια.

Σημειώνεται ότι ο σημερινός τζίρος είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 30 συνεδριάσεων.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 25 σημείωσαν άνοδο, 38 πτώση και 22 ήταν αμετάβλητες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,55%, στις 1.651,64 μονάδες και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο +1,62% και στις 1.010,85 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,13% στις 382,76 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, όμως, ο τραπεζικός κλάδος έχασε 15,41%.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 0,95 ευρώ με άνοδο 4,40%. Αντιθέτως η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,6560 ευρώ με απώλειες 3,53%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,49 ευρώ με απώλειες 1,29%.Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 0,9500 ευρώ με απώλειες 0,84%

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη η κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου έχει συρρικνωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ και το μετοχολόγιο όλων των τραπεζών έχει μόνο χαμένους επενδυτές, ενώ τα επίπεδα διαπραγμάτευσης του δείκτη παραπέμπουν σε επίπεδα διαπραγμάτευσης 420 μονάδων Γενικού Δείκτη.

«Τα τραπεζικά διαγράμματα έχουν εισέλθει σε υποτιμημένες ζώνες τιμών, επίπεδα που ωστόσο στο παρελθόν είχαν παραμείνει και διευρυνθεί ακόμα και σε ακραίες τιμές για αρκετές συνεδριάσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης.

Στήριξη στο ΧΑΑ προσέφερε η αγορά ομολόγων. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου ανήλθε στο 3,066% και του δεκαετούς στο 4,1%, καθώς το Δημόσιο ετοιμάζεται να εκδώσει ένα νέο πενταετές ομόλογο αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Το τμημα ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί πως η συσσώρευση φαίνεται το επικρατέστερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο το τεχνικό ζητούμενο είναι η διατήρηση των 590 μονάδων, καθώς η διάσπαση τους θα ανοίξει το δρόμο για τουλάχιστον 20 μονάδες χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
reader insider