Ιατρικοί Σύλλογοι: Κοινό «μέτωπο» με τους εργαστηριακούς γιατρούς για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιατρικοί Σύλλογοι: Κοινό «μέτωπο» με τους εργαστηριακούς γιατρούς για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους
Ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαστηριακών γιατρών δημιουργούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το clawback.

Ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαστηριακών γιατρών δημιουργούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το clawback.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος ξεκίνησε τριήμερη κινητοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα, δηλώνοντας την απόγνωσή του για τις περικοπές που υφίστανται τα εισοδήματά των επιχειρήσεων μέσω του clawback, όταν οι δαπάνες για εργαστηριακές εξετάσεις υπερβαίνουν τον αντίστοιχο (κλειστό) προϋπολογισμό.
Στο πλαίσιο πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης του κλάδου την Παρασκευή (10/5 ) αποφασίστηκε με ποσοστό 85% η συνέχιση των κινητοποιήσεων και την τρέχουσα εβδομάδα.

«Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του εργαστηριακού γιατρού στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει», αναφέρουν σε κοινό δελτίο τύπου.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. «Ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του», αναφέρουν, κάνοντας λόγο για «αμετανόητη αλαζονεία του ΕΟΠΥΥ. Και προσθέτουν:

«Στον αγώνα των συναδέλφων οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους».

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΣ ΛΕΣΒΟΥ ΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣ ΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣ ΣΑΜΟΥ
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΙΣ ΑΡΤΑΣ ΙΣ ΘΗΒΩΝ ΙΣ ΚΩ ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΣ ΔΡΑΜΑΣ ΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΣ ΠΕΛΛΑΣ ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΣ ΕΒΡΟΥ ΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΣ ΧΙΟΥ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

Υπ. Υγείας: Ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης κατά της νεανικής παραβατικότητας

Άλμα 50% για τη μετοχή της Novavax - Γκάζι από το deal με Sanofi

gazzetta
gazzetta reader insider insider