Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση του Οικονομικού Διευθυντή του Οργανισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση του Οικονομικού Διευθυντή του Οργανισμού
Με βάση τα ουσιαστικά προσόντα, την ποιότητα της υπηρεσιακής της διαδρομής, τις εν γένει  διοικητικές της ικανότητες και τις κείμενες δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις για την τοποθέτηση προϊσταμένων έγινε η ανάθεση καθηκόντων στη νέα γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του Οργανισμού, σύμφωνα με τη Διοικήτρια, Θεανώ Καρποδίνη.

Με βάση τα ουσιαστικά προσόντα, την ποιότητα της υπηρεσιακής της διαδρομής, τις εν γένει διοικητικές της ικανότητες και τις κείμενες δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις για την τοποθέτηση προϊσταμένων έγινε η ανάθεση καθηκόντων στη νέα γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τη Διοικήτρια, Θεανώ Καρποδίνη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη χθεσινή (23/3) συνεδρίαση του ΔΣ, ενημερώθηκαν σχετικά τα μέλη του, τα οποία δεν διατύπωσαν καμία αντίρρηση. Τα παριστάμενα μέλη ενημερώθηκαν και για τα δημοσιεύματα που διακινούνται στον τύπο περί παράνομων και παράτυπων ενεργειών της Διοικήτριας και Προέδρου του ΔΣ και -σύμφωνα με την ανακοίνωση- εξέφρασαν τη στήριξη τους στις ενέργειες της, «καθόσον αυτές εμπίπτουν στην ευρεία διοικητική ευχέρεια της Διοίκησης, είναι σύμφωνες με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις οικείες διατάξεις του Οργανισμού και αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του».

«Τα εν λόγω δημοσιεύματα βάλλουν ευθέως όχι μόνο κατά του κύρους της Διοικήτριας και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των μελών του, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης συμμετέχουν στις αποφάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου διοίκησης του Οργανισμού και δεν θα δεχτούν, για την εξυπηρέτηση τρίτων συμφερόντων, να θίγεται το κύρος τους ή και των κοινωνικών εταίρων που εκπροσωπούνταν μέχρι σήμερα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν, επίσης, για τον ορισμό των μελών του νέου 7μελούς ΔΣ στο οποίο δεν εκπροσωπούνται πλέον οι κοινωνικοί εταίροι. Τα μέλη που εκπροσωπούν τους κοινωνικούς εταίρους εξέφρασαν ενώπιον της Διοικήτριας και Προέδρου την απόλυτη αντίθεσή τους και των φορέων που εκπροσωπούν για την απουσία κοινωνικού ελέγχου εφεξής στις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα εκπροσωπούνται έμμεσα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μέσω του εκπροσώπου του e-ΕΦΚΑ, εκπρόσωπος του οποίου έχει οριστεί στο νέο Δ.Σ. Επίσης τόνισε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να έχει επικοδομητικό διάλογο και διαβουλεύσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θεσμικούς φορείς ασθενών, για θέματα που τους αφορούν με στόχο την καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider