Ο ΠΙΣ αντίθετος στη δυνατότητα εργασίας γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΠΙΣ αντίθετος στη δυνατότητα εργασίας γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξάδακτυλος, ζήτησε από την κυβέρνηση την απόσυρση του επίμαχου άρθου (άρθρο 10) που προβλέπεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι αντίθετος δυνατότητα εργασίας γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξάδακτυλος, ζήτησε από την κυβέρνηση την απόσυρση του επίμαχου άρθου (άρθρο 10) που προβλέπεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΙΣ, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι υπάρχει ομοφωνία των φορέων του τομέα της Υγείας για την απόσυρση. Άλλωστε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει επισημάνει πολλαπλώς σε όλες τις σχετικές συζητήσεις από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του αυτή, καθώς ανατρέπει τις συνθήκες ισονομίας και δεν εξασφαλίζει κοινές συνθήκες χώρου, επαγγελματικής και επιστημονικής εξέλιξης για το σύνολο των γιατρών της χώρας ενώ δεν διασφαλίζει και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ασθενών.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ προέτρεψε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιδείξει πολιτική σοφία αποσύροντας το άρθρο 10 και να μη θεωρηθεί θέμα γοήτρου.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεση του κλάδου και για το άρθρο 7 που εισάγει τη μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ.

Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων γιατρών τόνισε ότι οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και πρωτίστως την εκπαίδευση τους.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι οι νέοι γιατροί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας εφόσον αυτό δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρότεινε τουλάχιστον τρεις μήνες από το «foundation year» να αναγνωρίζονται ως χρόνος ειδικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψυχική Υγεία: Έρχονται 4 νέα Κέντρα Ημέρας, 1 κινητή Μονάδα και 3 Στεγαστικές Μονάδες Αποκατάστασης

Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν βάση πρωτοκόλλου της Επιτροπής

gazzetta
gazzetta reader insider insider