Τζανάκης: Οι άνω των 60 πρέπει να λάβουν την 4η δόση τώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανάκης: Οι άνω των 60 πρέπει να λάβουν την 4η δόση τώρα
«Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Παν/μίου Κρήτης.

Για την αναγκαιότητα της 4η δόσης του εμβολίου μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Παν/μίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, στο Mega, ενώ έκανε λόγο για τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Παν/μίου Κρήτης.

«Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως 1 στους 2 έχει κορoνοϊό.

Αναφορικά με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο κ. Τζανάκης είπε πως αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ερωτώμενος για την αλλαγή του ιού, απάντησε πως έχει αλλάξει πλήρως προς το χειρότερο, είναι μεταδοτικότερος, ωστόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά την παθογένεια. «Οι ασθενείς δεν χρειάζονται κλινική υποστήριξη γιατί ο ιός δεν προκαλεί πνευμονίες» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως οι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να λάβουν την 4η δόση άμεσα. «Όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον γιατρό του» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider