Θεμιστοκλέους: Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος 
Ο κ. Θεμιστοκλέους χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΙΣΑ και του ΙΣΠ και ζήτησε από τους ιδιώτες γιατρούς τη συνδρομή τους στον κατ’ οίκον εμβολιασμό. 

Την εκτίμηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να αποτελεί και τη λύση του προβλήματος «πανδημία Covid-19» εξέφρασε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ενεργοποίηση του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19, που συγκροτούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας. Θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος. Θα δούμε μία πολύ μεγάλη αύξηση στα κρούσματα μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουμε και από ερευνητικό και από κλινικό πλέον επίπεδο από τις χώρες οι οποίες είναι λίγο πιο μπροστά μας στην Covid, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μειωμένη νοσηρότητα και κυρίως θνητότητα, σε σχέση με τη Δέλτα», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη».

«Το σίγουρο είναι ότι έχει μία εξαιρετικά μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και τους αριθμούς που βλέπουμε να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στις άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, ή η Γαλλία, θα τους δούμε τις επόμενες ημέρες και στη δική μας χώρα», σημείωσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΙΣΑ και του ΙΣΠ και ζήτησε από τους ιδιώτες γιατρούς τη συνδρομή τους στον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αρκετά απλοποιημένο και με τις παρατηρήσεις όσων ήδη συμμετέχουν θα απλοποιηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες, κατά το δυνατό, με βάση τη φύση των εμβολίων», είπε, τονίζοντας την ανάγκη βοήθειας στους εμβολιασμούς τον επόμενο μήνα.

Ο γ.γ. ΠΦΥ τόνισε ότι υπάρχει μία πολύ καλή αμοιβή που δεν έχει ξαναδοθεί από το υπουργείο Υγείας, υπάρχουν πολλές αιτήσεις, αλλά κυρίως υπάρχουν πολίτες που λόγω των πάρα πολλών χιλιάδων εμβολιασμών που διενεργούνται στα εμβολιαστικά κέντρα και λόγω του μέτρου της υποχρεωτικότητας, έχει δημιουργηθεί ένα κενό που καθιστά αναγκαία τη βοήθεια των ιδιωτών για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κύμα Όμικρον: Φόβοι ότι μπορεί να είναι «βαρύτερο» στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider