Παυλάκης: Η Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για όλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παυλάκης: Η Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για όλους
«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ.

Η μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους, είπε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία.

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν.

Για το τι πρέπει να κάνουμε ο κ. Παυλάκης είπε ότι χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός ολοένα και υποχρεωτικός για να σταματήσει η πανδημία. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, καθώς η Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματούν παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών.

Κατά τον κ. Παυλάκη η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο. «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «αν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σοκ από το νέο «μαύρο» ρεκόρ - Άλμα στα 28.828 κρούσματα κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider