Δρ. Φαούτσι: Υπό διαπραγμάτευση τι σημαίνει ο όρος «πλήρως εμβολιασμένος»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δρ. Φαούτσι: Υπό διαπραγμάτευση τι σημαίνει ο όρος «πλήρως εμβολιασμένος»
Μιλώντας στο CNBC, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βέλτιστος εμβολιασμός είναι με αναμνηστική δόση.

Ένας επαναπροσδιορισμός του τι σημαίνει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού είναι σίγουρα «στο τραπέζι», δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι την Παρασκευή.

Μιλώντας στο CNBC, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βέλτιστος εμβολιασμός είναι με αναμνηστική δόση.

Επί του παρόντος, τα άτομα θεωρείται ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς δύο δόσεων, όπως με το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech, είτε δύο εβδομάδες μετά από ένα εμβόλιο μίας δόσης, όπως το Johnson & Johnson.

Ωστόσο, ο Φαούτσι ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι ανοιχτές να επανεξετάσουν αυτούς τους όρους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βέλτιστος εμβολιασμός γίνεται με την αναμνηστική δόση», είπε.

«Είτε το CDC πρόκειται να το αλλάξει αυτό είτε όχι, είναι σίγουρα στο τραπέζι και ανοιχτό για συζήτηση. Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς θα συμβεί. Αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να παραβλέπουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν θέλετε να είστε βέλτιστα προστατευμένοι, θα πρέπει να κάνετε την αναμνηστική σας».

Το εμβολιαστικό status έχει ήδη αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα απαιτείται, σύμφωνα με εντολή του Μπάιντεν, να είναι πλήρως ανοσοποιημένοι κατά του κορονοϊού, ενώ ορισμένες πολιτείες έχουν επιβάλει τους δικούς τους κανόνες που θέτουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν οι μη εμβολιασμένοι.

Ο Δρ Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος του FDA, δήλωσε την Παρασκευή ότι η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει ότι σύντομα μπορεί να γίνει δύσκολο να χορηγηθεί κάποιος μια ενισχυτική δόση.

«Γνωρίζουμε ότι η Όμικρον κινείται πολύ γρήγορα… αυτή η μετάλλαξη θα κινηθεί πολύ πιο γρήγορα στη χώρα από ό,τι έκανε η Δέλτα, έτσι οι άνθρωποι που περιμένουν να λάβουν μια ενισχυτική δόση για να προσφέρουν στους εαυτούς τους ένα μέτρο προστασίας έναντι αυτής της μετάλλαξης – ο χρόνος τελειώνει για να το κάνουν αυτό», είπε.

«Τα ραντεβού θα γεμίσουν, η ζήτηση θα αυξηθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι μια ενισχυτική δόση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider