Υγεία
09-09-2021 | 19:28

Γκάγκα: Σε αναστολή 447 γιατροί και 2.700 νοσηλευτές

Newsroom
Μοιράσου το
Γκάγκα: Σε αναστολή 447 γιατροί και 2.700 νοσηλευτές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σχετικά μικρός είναι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, που τέθηκαν σε αναστολή, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάκα, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης. 

Μετά από εννέα ημέρες εφαρμογής του νόμου της υποχρεωτικότητας, συνολικά έχουν επιδοθεί 5.305 αναστολές σε εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποί βρίσκονται πλέον εκτός υπηρεσίας.

Από αυτούς το ποσοστό που αφορά σε ιατρικό προσωπικό ανέρχεται σε 2,1%,που αντιστοιχεί σε 447 γιατρούς σε σύνολο 21.285. 

Αναφορικά με τους νοσηλευτές, 2.700 απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα καθήκοντά τους, σε σύνολο 40.000 που εργάζονται στο ΕΣΥ. 

Τέλος, στο διοικητικό προσωπικό 879 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή, σε σύνολο περίπου 12.000 απασχολούμενων στις σχετικές υπηρεσίες. 

Η κ. Γκάκα τόνισε ότι οι αριθμοί δεν είναι πολύ μεγάλοι και τα προβλήματα που ανακύπτουν στο σύστημα υγείας από τα κενά που δημιουργούνται είναι αντιμετωπίσιμα.

Αναφερόμενη στο φαινόμενο των εικονικών εμβολιασμών και πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ερευνώνται όλες οι καταγγελίας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά τα οποία έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής είναι λίγα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ για τους παραβάτες υγειονομικούς

ΠΟΕΔΗΝ: Η αναστολή καθηκόντων φέρνει δυσαναπλήρωτα κενά στη δημόσια υγεία