Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε εικονικούς εμβολιασμούς - Διατάχθηκε ΕΔΕ για την περίτπωση του Παλαμά Καρδίτσας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε εικονικούς εμβολιασμούς - Διατάχθηκε ΕΔΕ για την περίτπωση του Παλαμά Καρδίτσας
Εικονικοί εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας - Διατάχθηκε ΕΔΕ.

"Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας, βρέθηκε διοικητική υπάλληλος που εισερχόταν στο σύστημα εμβολιασμού και βεβαίωνε ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί. ΕΔΕ διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της περιφερειακής εφημερίδας «Αλήθεια»,αναφέρεται ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρό, καθώς δεν έφεραν καμία υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Δεν είναι γνωστό ακόμη πόσα άτομα είναι τελικά ψευδώς καταχωρημένα στο σύστημα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς διερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη που διέταξε και τη σχετική έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider