«Απογειώθηκε» το ΔΑΑ με προορισμό το Χρηματιστήριο - Με νέο ρεκόρ κλείνει το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Απογειώθηκε» το ΔΑΑ με προορισμό το Χρηματιστήριο - Με νέο ρεκόρ κλείνει το 2023
To δυνατό φίνις του Δεκεμβρίου - Πάνω από 28 εκατ. διακινήθηκαν το 2023

Τα ανοδικά σερί των προηγούμενων μηνών συνέχισε η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ωθώντας το Ελ. Βενιζέλος να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διακινώντας, εν συνόλω το 2023, πάνω από 28 εκατ. επιβάτες.

Δυνατό φίνις για το 2023

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου διακινήθηκαν 1,86 εκατ. επιβάτες, 17,1% περισσότεροι σε σχέση με το 2022 αλλά και 13,6% περισσότεροι σε σχέση με το 2019.

Ώθηση έδωσαν τόσο οι διεθνείς όσο και οι εγχώριοι επιβάτες που μετακινήθηκαν ενόψει της εορταστικής περιόδου. Στην περίπτωση των εγχώριων επιβατών φάνηκε να διακινούνται μάλιστα αισθητά περισσότεροι σε σχέση με το 2019 - συγκεκριμένα 20,8% - αλλά και 11,9% περισσότεροι εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Σε επίπεδο διεθνών επιβατών, παρατηρήθηκαν κατά 19,4% αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, αλλά η διαφορά ήταν μικρότερη σε σχέση με την μεταπανδημική χρονιά (10,7%).

Πάνω από 28 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το 2023

Οι προαναφερθείσες επιδόσεις συνέβαλαν ώστε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να παρουσιάσει ακόμα θεαματικότερα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους, κατά την διάρκεια του οποίου η επιβατική κίνηση έφτασε τα 28,17 εκατ. επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο του έτους η επιβατική κίνηση παρατηρήθηκε αυξημένη αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2019.

Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 18,9% και 26,4% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 13,3% και 8,8% αντίστοιχα.

Πατάει γκάζι για την εισαγωγή στο Χρηματ

Τα φετινά ρεκόρ στρώνουν ακόμα καλύτερα το δρόμο της εισόδου του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Να υπενθυμίσουμε ότι ο διοικητικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 12 Ιανουαρίου προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με «την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών», ενώ στα θέματα προς συζήτηση είναι και η τροποποίηση του υφιστάμενου καταστατικού της εταιρείας που αφορά το είδος των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών».

Σημειωτέον ότι οι τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης της εταιρείας, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις διατάξεις του Νόμου 4548/2018 και του Νόμου 4706/2020 περί εισηγμένων εταιρειών εγκρίθηκαν από τους μετόχους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου και πλέον αναμένεται να εγκριθεί το νέο κείμενο καταστατικού μαζί με τις τροποποιήσεις από τη Βουλή ώστε η εισαγωγή να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών επιδόσεων ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΛΙΤΟΥΡ για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Handelsblatt: «Φιλέτο» των ιδιωτικοποιήσεων ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider