Bloomberg: Ισχυρή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με επιμήκυνση της σεζόν - Προτάσεις για πολυτελείς διακοπές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ισχυρή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με επιμήκυνση της σεζόν - Προτάσεις για πολυτελείς διακοπές
Με τη μεγαλύτερη σεζόν έρχονται όλο και περισσότερα φανταστικά πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα. 

Την ισχυρή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, παράλληλα με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.

Το περασμένο καλοκαίρι, όλοι από τον Έλον Μασκ μέχρι τον ποδοσφαιριστή Μο Σαλάχ εθεάθησαν στη Μύκονο να απολαμβάνουν τον ήλιο, το Αιγαίο και τη διάσημη νυχτερινή ζωή του νησιού. Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, η οποία αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της χώρας, βρίσκεται σε άνθηση, με μια περίοδο αιχμής που σταδιακά διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται σε μήκος, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Τώρα όταν μιλάμε για διακοπές δεν αναφερόμαστε μόνο στους τρεις μήνες του καλοκαιριού», δήλωσε πρόσφατα στην ελληνική τηλεόραση ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Φέτος οι ταξιδιώτες άρχισαν να φτάνουν με απευθείας πτήσεις από τις αρχές Μαρτίου -Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Κινέζοι, από τη Μέση Ανατολή και όλοι οι Ευρωπαίοι φυσικά- και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους». Είναι μια τάση που ξεκίνησε με μια στρατηγική ανάκαμψης από την πανδημία το 2022.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Bloomberg, με τη μεγαλύτερη σεζόν έρχονται όλο και περισσότερα φανταστικά πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα που εξυπηρετούν τους επισκέπτες, από κρυφές νησιωτικές αποδράσεις μέχρι παραθαλάσσια καταφύγια σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθεί η λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων του διεθνούς πρακτορείου:

Domes Noruz Kassandra, Χαλκιδική

Ανοίγει στις 28 Απριλίου

Θέλετε να κάνετε πάρτι όλη τη νύχτα; Αυτό το beach club των182 δωματίων, μόνο για ενήλικες, μπορεί να αποτελέσει τη βάση σας για να εξερευνήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή αυτής της παραθαλάσσιας περιοχής της βόρειας Ελλάδας.

Eliamos Villa Hotel & Spa, Κεφαλονιά

Ανοίγει την 1η Μαΐου

Στις νότιες ακτές της Κεφαλονιάς, ένα νησί γνωστό για τα γαλαζοπράσινα νερά του, το Eliamos είναι ένα οικογενειακό καταφύγιο με 12 βίλες και μεζονέτες, όλα με θέα στη λαμπερή θάλασσα ή στον γειτονικό ελαιώνα.

Cali Mykonos, Μύκονος

Ανοίγει 10 Μαΐου

Σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του νησιού, 8 μίλια μακριά από το παλιό λιμάνι, το θέρετρο Cali Mykonos βρίσκεται πάνω από τη δική του ιδιωτική παραλία.

Mandarin Oriental Costa Navarino, Μεσσηνία

Εγκαίνια 15 Αυγούστου

Το πολυαναμενόμενο ελληνικό ντεμπούτο του Mandarin Oriental σχεδιάζει να προσφέρει «άγρια» παράκτια τοπία σε ένα λιγότερο πολυσύχναστο μέρος της χώρας. Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Costa Navarino θα έχει 99 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 48 βιλών με πισίνα, μερικά με δύο ή τρία υπνοδωμάτια ιδανικά για οικογένειες.

Santo Mine Oia Suites, Σαντορίνη

Ανοιχτό καλοκαίρι 2023

Αυτό το καταφύγιο μόνο για ενήλικες στη Σαντορίνη διαθέτει 37 αυτόνομες σουίτες, η καθεμία με τη δική της ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα περίφημα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

One&Only Aesthesis, Αθήνα

Ανοίγει νωρίς το φθινόπωρο

Το πολυτελές brand One&Only εγκαινιάζει το πρώτο ακίνητο στην Ελλάδα στην κομψή Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 30 λεπτά οδικώς από την Ακρόπολη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς ωριμάζει το τουριστικό project IKOS ODISIA στην Κέρκυρα – Σε περιβαλλοντική διαβούλευση η αύξηση της δυναμικότητας

Στις μεγάλες αγωνίες της χώρας ο Τουρισμός είναι δύναμη ανάτασης

Varko Bay: Ποια είναι η τουριστική επένδυση των 180 εκατ. ευρώ με βίλες και branded κατοικίες που προχωρά στη Βόνιτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider