Ελ. Βενιζέλος: Νέες αεροπορικές και νέοι προορισμοί για το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελ. Βενιζέλος: Νέες αεροπορικές και νέοι προορισμοί για το 2023
3 νέες αεροπορικές και 13 νέους προορισμούς υποδέχεται το ΔΔΑ - 2% πάνω από το 2019 έκλεισε το α’ τρίμηνο

Με νέες αεροπορικές εταιρείες και νέους προορισμούς υποδέχεται την σεζόν του 2023 το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε μια χρονιά που, εκτός απροόπτου, ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ.

Η σεζόν άλλωστε παίρνει τη σκυτάλη από το 2022, χρονιά όπου η ανάκαμψη οδήγησε τα μεγέθη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κοντά στα προπανδημικά επίπεδα και από μια χειμερινή περίοδο που ξεπέρασε για πρώτη φορά τις επιδόσεις του 2019 από άποψη διακίνησης επιβατών.

Να θυμίσουμε ότι το 2022 αποτέλεσε την τρίτη καλύτερη χρονιά που είχε ποτέ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με τους διακινηθέντες επιβάτες να καταγράφονται μόλις -11,1% λιγότεροι από την χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό (2019) και τις πτήσεις να παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης του -5,4% σε σχέση με την ίδια χρονιά.

Έσπασαν το φράγμα του 2019 οι επιδόσεις του ΔΑΑ το α' τρίμηνο

Η καλή αυτή πορεία έγινε ακόμα ισχυρότερη το πρώτο τρίμηνο του έτους με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να διακινεί τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, 4,5 εκατ. επιβάτες, 60% περισσότερους από το 2022, και 2,4% περισσότερους σε σχέση με το 2019. Μάλιστα ανοδικά κινήθηκαν τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2022 κατά 41,1% και 70,6% και τα αντίστοιχα του 2019, κατά 1,1% και 2,9%.

Για μια τάξη μεγέθους των καλών φετινών χειμερινών επιδόσεων να επισημάνουμε ότι το 2022 η επιβατική κίνηση τους τρεις πρώτους μήνες της σεζόν υπολειπόταν κατά 36% αυτής του 2019 ενώ ακόμα και το 2020, όπου οι δύο πρώτοι μήνες ήταν πολλά υποσχόμενοι καθώς η πανδημία δεν είχε εξαπλωθεί ακόμα στην Ευρώπη, η επιβατική κίνηση καταγράφηκε κατά -20,5% λιγότερη από αυτήν της χρονιάς ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, 2019.

Νέες αεροπορικές και νέοι προορισμοί

Η συνέχεια, εκτός απροόπτου, προδιαγράφεται πολλά υποσχόμενη με τον ΔΑΑ να έχει εξασφαλίσει τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με 13 νέους προορισμούς, μέρος των οποίων πραγματοποιούν 3 νέες αεροπορικές εταιρείες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το Ρεϊκιαβικ της Ισλανδίας που θα συνδέει με την Αθήνα η ισλανδική αεροπορική low cost Play, το Κουβέιτ στο οποίο θα πετά τόσο η Aegean όσο κι η νέα για το ΔΑΑ, Kuwait Airlines και η Σμύρνη με πτήση από την νεοαφιχθείσα στην Αθήνα τουρκική Sun Express.

Στους νέους προορισμούς από υφιστάμενες αεροπορικές περιλαμβάνονται το Νιουκάστλ, η Μπρατισλάβα, η Λιουμπλιάνα, η Όλμπια, το Κάλιαρι, η Σεβίλη, η Μαγιόρκα, η Καλαμάτα αλλά και προορισμοί της Ασίας και της Σαουδικής Αραβίας όπως το Μπακού, το Κουβέιτ, η Νταμάμ και η Σαγκάη. Οι 10 εκ των 13 νέων προορισμών έχουν προστεθεί στο δίκτυο της Aegean και ένας σε αυτό της Volotea.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: 72% αύξηση επιβατικής κίνησης από το 2022 με 2,6 εκατ. επιβάτες το 1ο τρίμηνο του 2023

Aegean: Πλήρης ανάκαμψη το 2022 και υψηλές πτήσεις για το 2023 - Οι επενδύσεις και τα σχέδια για τα warrants

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Πάνω από επίπεδα του 2019 κατά 1,5% η κίνηση εσωτερικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider