Τουρισμός
07-05-2021 | 09:30

Στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Newsroom
Μοιράσου το
Στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε χώρες - αγορές σημαντικού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό τουρισμό, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνησή του για το 2021. Ειδικότερα, μετά το Βερολίνο, ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Πολωνία -την πρώτη Έλληνα υπουργού Τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Χθες Πέμπτη 6 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών οργανισμών της χώρας, ενώ παράλληλα παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ της Πολωνίας.

Σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, AndrzejGut-Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνία. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας περισσότεροι από 1 εκατ. Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσοντας μάλιστα την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βαρσοβία, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Aleksander Pociej, πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Daniel Milewski, πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολωνο-Ελληνικής Φιλίας και Bουλευτή Κυβερνώντος κόμματος "Νόμος και Δικαιοσύνη", τον Jan Kanthak, αντιπρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδoς, Bουλευτή του κόμματος «Αλληλέγγυος Πολωνία» καθώς και τον Patryk Panasiuk, γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων αλλά και τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων:

- Beniamin Vafidis, Marketing and MICEDirector της Mouzenidis, η οποία έχει παρουσία στην Πολωνία από το 2017.

- Pawel Niewladomski, Πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας.

- Marcin Dymnicki, CEO και NataliaRodrez, Marketing Manager τουμεγαλύτερου τουριστικού οργανισμούτης χώρας, TUI Πολωνίας.

- Adam Banczerowski, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τουτουριστικού oργανισμού Itaka.

- Maciej Nykiel, CEO και ιδιοκτήτης του Nekera.

- Wojciech Skoczyński, CEO και JacekSocha, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβολαίων του Grecos Holidays, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με ταξίδια στην Ελλάδα.

- Michal Fijot, Chief Commercial Officer της LOT Airlines.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.