Διευκρινίσεις για το deal με τον Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς δίνει η Τεχνική Ολυμπιακή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευκρινίσεις για το deal με τον Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς δίνει η Τεχνική Ολυμπιακή
Οι διευκρινίσεις αφορούν σε φορολογικά ζητήματα και σε ζητήματα σχετικά με την κυριότητα μετοχών και ακινήτων.

Διευκρινίσεις για το deal για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς από τον όμιλο Belterra Investments συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη παρέχει η Τεχνική Ολυμπιακή, με έμφαση στα φορολογικά ζητήματα, στην κυριότητα των μετοχών και στην κυριότητα των ακινήτων.

Ειδικότερα, η Τεχνική Ολυμπιακή, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με δημοσιεύματα στον Τύπο και σε συνέχεια των από 15.4.2020 και 24.4.2020 ανακοινώσεών της, η Τεχνική Ολυμπιακή διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Στο πλαίσιο της σύμβασης πώλησης του συγκροτήματος «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ» και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα σε αυτή, οι πωλητές ευθύνονται για χρονικό διάστημα 5 ετών από την κατάρτιση της σύμβασης για απαιτήσεις σχετικά με

  1. φορολογικά ζητήματα,
  2. την κυριότητα των μετοχών που αποτέλεσαν αντικείμενο της συναλλαγής,
  3. την κυριότητα των ακινήτων που αποτέλεσαν αντικείμενο της συναλλαγής και
  4. τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ως προς τις λοιπές απαιτήσεις, οι πωλητές ευθύνονται για χρονικό διάστημα 2 ετών και έξι μηνών από την κατάρτιση της σύμβασης, ενώ σχετικά με απαιτήσεις χρονομισθωτών δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός της ευθύνης.

2. Η Εταιρεία έχει παράσχει εγγύηση υπέρ της κατά 100% θυγατρικής αυτής «Tο International Holding Limited» για την εξασφάλιση τυχόν απαιτήσεων της αγοράστριας από τη σύμβαση πώλησης των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε».

3. Οι έλεγχοι που προβλέπονται στη σύμβαση πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός σαράντα εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραδοθούν στον ανεξάρτητο σύμβουλο τα ελεγμένα από τον ορκωτό ελεγκτή οικονομικά στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής.

Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη συναλλαγή της πώλησης του συγκροτήματος «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ», καταλήγει η εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της Beltera Investments,συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και της Τεχνικής Ολυμπιακής έκλεισε στις 15 Απριλίου μετά και την αναθεωρημένη προσφορά που κατέθεσε η πλευρά Σαββίδη για το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί, το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» για την απόκτηση όλων των ως άνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 Ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην Εταιρεία και τη θυγατρική αυτής «T.O. International Holding Ltd» για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 Ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis). Το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» μειώνεται κατά ποσό ανερχόμενο σε 53.994.360 Ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» για τις οποίες έχει εγγυηθεί η Εταιρεία.

Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την Αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των Πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. Σημειωτέον ότι ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider