Πλατφόρμα τύπου Airbnb δημιουργεί η Marriott

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλατφόρμα τύπου Airbnb δημιουργεί η Marriott
Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Home & Villas και δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να νοικιάσους πολυτελείς κατοικίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Σε πεδίον δόξης λαμπρόν εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων με όλο και περισσότερους παίκτες να διεκδικούν μερίδιο από την συγκεκριμένη τουριστική πίτα, μεταξύ των οποίων ακόμα και παραδοσιακοί, μέχρι πρότινος ξενοδοχειακοί κολοσσοί. Τρανό παράδειγμα ο όμιλος της Marriott o οποίος εμπνεόμενος από την όλο κι αυξανόμενη «home-style living» τάση, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του πλατφόρμα για τέτοιου τύπου ενοικιάσεις η οποία ονομάζεται Homes & Villas.

Η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων είναι η συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος της Marriott «Tribute Portfolio Homes», που ξεκίνησε πέρυσι στο Λονδίνο το 2018 και επεκτάθηκε στο Παρίσι, τη Ρώμη και τη Λισαβόνα. Πλέον, με την νέα της ονομασία, η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 ενοικιαζόμενα ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.

H είσοδος του ξενοδοχειακού κολοσσού της Marriott με 1,3 εκατ. δωμάτια ξενοδοχείων και 30 επωνυμίες στο δυναμικό της, στους εναλλακτικούς τρόπους ενοικίασης δεν γίνεται τυχαία. Στόχος είναι η εταιρεία να εκμεταλλευτεί την ήδη διευρυμένη πελατειακή της βάση μέσω των προγραμμάτων πιστότητάς (loyalty program). Για το λόγο αυτό άλλωστε στο πρόγραμμα πιστότητας Marriott Bonvoy θα συμπεριληφθούν και τα ακίνητα της Homes & Villas.

Με την έναρξη της πλατφόρμας Home & Villas, η Marriott προσθέτει 40 νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο πορτφόλιό της, τους οποίους μπορούν να εκμεταλλευτούν τα μέλη του Marriott Bonvoy.

Ωστόσο το μοντέλο της συγκεκριμένης πλατφόρμας διαφέρει μερικώς από αυτό της Airbnb, αφού η Marriott επιλέγει τις κατοικίες της πλατφόρμας μέσω εταιρειών που ήδη τις διαχειρίζονται, κι όχι από μεμονωμένους ιδιοκτήτες. Με αυτό τον τρόπο όπως αναφέρει η εταιρεία, διασφαλίζεται η ποιότητα της διαμονής καθώς και η εξυπηρέτηση του πελάτη 24/7 .Μερικές από τις διαχειρίστριες ακινήτων με τις οποίες έχει ήδη αποφασίσει να συνεργαστεί η Marriott είναι οι TurnKey Vacation Rentals, LaCure, Loyd & Townsend Rose, Veeve, London Residents Club.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η περαιτέρω διεύρυνση τςη πλατφόρμας ενοικιάσεων με ακόμα περισσότερα σπίτια σε περισσότερα μέρη του κόσμου

Οι ενδιαφερόμενοι που θα αναζητήσουν λύσεις διαμονής στη Marriott για τρεις και πλέον ημέρες θα βλέπουν και Link για διαμερίσματα του Home & Villas by Marriott.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο όμιλος εμπνέεται από τo φαινόμενο της Airbnb και προσπαθεί να εφαρμόσει στην φιλοξενία του το home-style living το οποίο προτιμούν όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το 2017 είχε παρουσιάσει τα μελλοντικά σχέδια των ξενοδοχείων του στο ΛΑ τα οποία περιλάμβαναν κι ένα «κοινόβιο» δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα είδος σουίτας με τέσσερα υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, το οποίο θα μπορούν να νοικιάζουν επιχειρήσεις ή παρέες που προτιμούν έναν κοινό τόπο διαμονής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider