Η Θεσσαλονίκη στις 10 καλύτερες εναλλακτικές πόλεις της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Θεσσαλονίκη στις 10 καλύτερες εναλλακτικές πόλεις της Ευρώπης
Αυτοί είναι οι εκτός τουριστικού ραντάρ ευρωπαϊκοί προορισμοί που σύμφωνα με τον Independent πρέπει να επισκεφτείτε.

Ως μια από τις 10 καλύτερες εναλλακτικές πόλεις της Ευρώπης υποδεικνύει την Θεσσαλονίκη ο Independent σε δημοσίευμά του, εστιάζοντας τόσο στους πολιτιστικούς της θησαυρούς όσο και στις γαστριμαργικές απολαύσεις της.

Σε άρθρο του για τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείς αν δεν θες να στριμωχτείς με χιλιάδες άλλους τουρίστες συμπεριλαμβάνει και την συμπρωτεύουσα, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στο καθαρό Αιγαίο πέλαγος και έχει εκπληκτική θέα, ιστορία και ευκαιρίες για αγορές ώστε να ικανοποιήσετ τις καταναλωτικές σας ανάγκες».

Η πόλη και ειδικά η ανανεωμένη περιοχή του λιμανιού, συμφωνα με τον Independent αποδεικνύεται ιδανική για να απολαύσετε τόσο την κλασική ελληνική κουζίνα όσο και τις ευρωπαϊκές γεύσεις, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα».

Τέλος αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη έχει υπάρξει σπίτι για μερικούς από τους πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες και στοχαστές της Ελλάδας και υπογραμμίζει πως είναι μια πόλη χαλαρή, ιδανική για να σας αποφορτίσει καθώς περιπλανιέστε στα σοκάκια της και στα αρχαία ερείπια που βρίσκονται διάσπαρτα σε αυτά.

Ποιες είναι όμως οι υπόλοιποι εκτός τουριστικού ραντάρ ευρωπαϊκοί προορισμοί που σύμφωνα με τον Independent πρέπει να επισκεφτείτε.

Η σημαντική αυτή ιστορική πόλη της Ιταλίας απέκτησε το προσωνύμιο «la Superba» λόγω του ένδοξου παρελθόντος καθώς και των εντυπωσιακών αξιοθεάτων της πόλης. Στο ιστορικό της κέντρο συναντά κανείς πολλά παλάτια της παλιάς πόλης της Γένοβα, τα οποία έχουν ανακηρυχτεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη βορειοδυτική Σλοβενία συναντά κανείς έναν πανέμορφο οικισμό, γραφικά βουνά και δάση που περιβάλλουν την λίμνη Μπλεντ. Στις αρχές του 20ου αιώνα η περιοχή αποτελούσε το καλύτερο θεραπευτικό θέρετρο της αυστριακής αυτοκρατορίας, λόγω των θερμών λουτρών, ροσελκύοντας αμέτρητους επισκέπτες της ευρωπαϊκής αριστοκρατικής ελίτ. Σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να την επισκεφτούν για να απολαύσουν την παραμυθένια ομορφιά της λίμνης.

Με τα ουκ ολίγα αστέρια Michelin, τις ειδυλλιακές παραλίες, τα διεθνή φεστιβάλ τζαζ και κινηματογράφου και το αριστοκρατικό στιλ, αυτή η πόλη του ισπανικού Βορρά δίκαια χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων κι ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Ευρώπης.

Το Γκντανσκ ήταν ένα ψαροχώρι του 9ου αιώνα που εξελίχθηκε εμπορικά και σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Το λαμπρό παρελθόν της πολωνικής πόλης αποκαλύπτεται με μια βόλτα στο γραφικό κέντρο της. Tα μεγαλόπρεπα κτίρια θυμίζουν θεατρικό σκηνικό ενώ η πόλη φιλοξενεί μια διεθνή έκθεση κεχριμπαριού καθώς εξορύσσεται στην περιοχή και θεωρείται ο χρυσός της Βαλτικής.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας μετά την πρωτεύουσα, Όσλο. Στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας η Μπέργκεν είναι το επίκεντρο της πετρελαιοβιομηχανίας στη Νορβηγία, ενώ το λιμάνι της εξυπηρετεί εμπορικά πλοία, σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια και μικρά αλιευτικά σκάφη του εκεί πληθυσμού. Σήμερα η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν, το Μπρύγκεν, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πρωτεύουσά της Εσθονίας, στη νότια πλευρά του φινλανδικού κόλπου, μόλις 80 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι, κλέβει την παράσταση, με την Παλιά Πόλη να βρίσκεται στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης θα τυλίξει το κάθε σας βήμα και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Μπορεί να μην είναι η πιο τουριστική και δημοφιλής πόλη της Ιταλίας, είναι όμως σίγουρα η πιο αυθεντική! Η Νάπολη είναι ένα συναρπαστικό μέρος γεμάτο ζωντάνια, μεσαιωνικά κτήρια και παλιές εκκλησίες, κουλτούρα και «ανοιχτούς» ανθρώπους, υπαίθριες αγορές και μια κουζίνα... εκπληκτική.

Πρόκειται για την τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Σουηδία και  μία από τις πρώτες και πιο βιομηχανοποιημένες πόλεις της Σκανδιναβίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μεταβιομηχανική εποχή.  Η πόλη έχει πολλά ιστορικά κτήρια και πάρκα και είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για ψώνια λόγω των πολλών καταστημάτων της. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η πόλη προσπαθεί να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το Κολμάρ, στην βορειοανατολική Γαλλία, βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού (Route de Vin), αποτελώντας την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:09

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Δεν σας έχω δει ποτέ πιο αμήχανο

18:56

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ - Ρωσίας

18:52

Δένδιας: Ο Άγνωστος Στρατιώτης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων

18:51

Warner Bros Discovery: Eξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης - Άλμα 11% της μετοχής

18:44

«Στο σφυρί» τσάντα Birkin του οίκου Hermès στο Άμπου Ντάμπι

18:30

Επιστολή Λάιεν για μεταναστευτικό: Αποτελεσματική στήριξη στα κράτη - μέλη που βρίσκονται υπό πίεση

18:06

Λεκορνί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

18:03

ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους κανόνες για τις άδειες οδήγησης

17:55

Κακλαμάνης: Μέχρι μέσα Νοεμβρίου ο «κόφτης ομιλιών»

17:53

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ιεροί τόποι ανήκουν σε όλους και όχι σε όσους φωνάζουν περισσότερο

17:49

ΧΑ: Τράπεζες και βιομηχανικά blue chips έφεραν ξανά τις 2.000 μονάδες

17:46

Τραμπ: «Πολλές χώρες θα ήθελαν να στείλουν στρατό στη Γάζα για να εξοντώσουν τη Χαμάς»

17:45

Τέσσερις νεκροί και 4 τραυματίες από ρωσική επίθεση με drone στη βόρεια Ουκρανία

17:37

Γεωργιάδης στη Βουλή: Φέρνουμε ρυθμίσεις αυτονόητες, λύνουμε προβλήματα

17:26

Χατζηγεωργίου: «Η ΕΤΑΔ θέλουμε να λειτουργεί ως 'γέφυρα' συνεργασίας μεταξύ δημοσίων φορέων και επενδυτών»

17:17

Lockheed Martin: Στα 1,6 δισ. τα καθαρά κέρδη, ιστορικό ρεκόρ ανεκτέλεστου

17:13

Ιταλία: Νέο ιστορικό ρεκόρ υπογεννητικότητας μέχρι στιγμής το 2025

16:59

Forbes: Ο Στεφ Κάρι πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ - Σε ποια θέση βρίσκεται ο Γιάννης

16:55

Λαβρόφ: Οι όροι για ειρήνη στην Ουκρανία παραμένουν αμετάβλητοι από τη σύνοδο του Αυγούστου

16:52

H «ζωή» στην Tesla μετά το DOGE - Τι αναμένει η αγορά μετά τη «βουτιά» στις πωλήσεις

16:50

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street - Άλμα 12,5% για GM

16:40

ΗΠΑ: «Αποκλειστικά» απόφαση του Τραμπ, η επιβολή επιπλέον δασμών στην Κολομβία

16:32

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά 15 σορών παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ στη Γάζα

16:18

Στα «μαχαίρια» η Apple με την ΕΕ - Σφοδρή «επίθεση» στον νόμο για τις ψηφιακές αγορές

16:13

Ισραήλ: Συνάντηση Νετανιάχου με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου

16:04

Μακρόν για Σαρκοζί: «Θεμιτή και νόμιμη» η συζήτηση για προσωρινή φυλάκιση

16:01

Στεγαστική πίστη: Με θετικούς ρυθμούς άνω του 20% οι νέες εκταμιεύσεις δανείων το 2025

15:58

Παπουτσάνης: Αναμένει καθαρές πωλήσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ έως το 2028

15:58

Τράπεζες: Παίρνει «φωτιά» ο ανταγωνισμός στα στεγαστικά δάνεια

15:50

ΕΕΑ: Περίπου 3.500 επιχειρήσεις-μέλη του ανήκουν σε Αλβανούς επαγγελματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider