Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ενώνουν δυνάμεις στη μάχη κατά του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ενώνουν δυνάμεις στη μάχη κατά του κοροναϊού
Η πλατφόρμα του Facebook «προμηθεύει» τους ερευνητές με ανώνυμα δεδομένα, που προφέρουν πληροφόρηση σχετικά με τη «συμπεριφορά» του κοροναϊού.

Μία σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού πραγματοποίησαν οι ερευνητές, χάρη στη συνεισφορά του φιλανθρωπικού οργανισμού «Chan Zuckerberg» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του «Gates Foundation» του Μπιλ Γκέιτς.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, το ίδρυμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστηρίζει την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού, προσφέροντας δωρεάν διαφημιστικό χώρο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και απαγορεύοντας τις διαφημίσεις που «υπόσχονται» θεραπεία από τον ιό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η πλατφόρμα του Facebook «προμηθεύει» τους ερευνητές με ανώνυμα δεδομένα, που προφέρουν πληροφόρηση σχετικά με την «κινητικότητα» του ιού, το μέγεθος του πληθυσμού που έχει νοσήσει και τον τρόπο που εξαπλώνεται διεθνώς.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook δήλωσε πως «μέσα από τη συνεργασία του «Chan Zuckerberg» και του «Gates Foundation» οι ερευνητές στην Καμπότζη κατάφεραν να βρουν την ακολουθία του γονιδίου του Covid-19, μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι είναι πλέον ευκολότερη και γρηγορότερη η διάγνωση».

Στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Τις διαφημίσεις που «υπόσχονται» θεραπεία από τον κοροναϊό απαγορεύει, την ίδια στιγμή, το Facebook.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως θα αυστηροποιήσει τα κριτήρια για τις διαφημίσεις που συνδέονται με τον κοροναϊό, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία του ιού Covid-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, το Facebook δεν θα επιτρέπει διαφημίσεις που αναφέρουν τον κοροναϊό, αν το περιεχόμενο τους «υπόσχεται» κάποιου είδους θεραπεία, πρόληψη ή αν κρούουν «συναγερμό» σχετικά με το νέο ιό της πνευμονίας που σαρώνει παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider