Κρούσματα κοροναϊού σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρούσματα κοροναϊού σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής
Η Ανταρκτική είναι η μόνη ήπειρος που δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα του ιού της πνευμονίας Covid-19, μέχρι στιγμής.

Ραγδαία εξαπλώνεται η επιδημία του κοροναϊού φτάνοντας πλέον σε όλες τις ηπείρους, εκτός της Ανταρκτικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, η Ανταρκτική είναι η μόνη ήπειρος που δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα του ιού της πνευμονίας Covid-19, μέχρι στιγμής.

Ο κοροναϊός έφτασε στη Λατινική Αμερική

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία.

Κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί ήδη στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Ευρώπη, πέρα από την Ασία, η οποία ήταν το «σημείο μηδέν».

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς βγήκε «θετικό» το δείγμα μίας 38χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Η επιβεβαίωση για το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στη χώρα μας, έρχεται μετά την εξάπλωση του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374.

«Πυρετό» στον πληθωρισμό φέρνει ο κοροναϊός

Η επιδημία του κοροναϊού (COVID19) δεν οδηγεί μόνον σε πτώση της ανάπτυξης, των τουριστικών ροών και των τιμών των μετοχών. Οδηγεί και σε αυξήσεις τιμών, δηλαδή ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Σοβαρές καταγγελίες για κερδοσκοπία

Το ίδιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και στην Ιταλία, όπου υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κερδοσκοπία σε απλά φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά και προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Οι χώρες να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στον κοροναϊό

Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός, προειδοποίησε σήμερα ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Χονγκ Κονγκ: Δίνει 1.180 ευρώ στους κατοίκους του λόγω κοροναϊού

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 10.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 1.180 ευρώ) στους 7 εκατ. μόνιμους κατοίκους του που είναι άνω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ απόφάσισε να ενισχύσει τους πολίτες προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία του ημιαυτόνομου κινεζικού εδάφους, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση εδώ και μήνες, και είναι πλέον αντιμέτωπο και με το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider