Facebook: Δωρεάν διαφημίσεις κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Δωρεάν διαφημίσεις κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από το Facebook.

Δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Facebook, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κοροναϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Προσφέρουμε στον ΠΟΥ όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κοροναϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του ΠΟΥ είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19.

Στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Το Facebook θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει «δωρεάν διαφημίσεις» σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς.

Το Φεβρουάριο, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κοροναϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider