Η Google προσέφυγε κατά του προπστίμου των 4,34 δισ. ευρώ που της επέβαλαν τον Ιούλιο οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση διαπίστωσε ότι η Alphabet, μητρική της Google, ενίσχυσε παρανόμως τη θέση της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από το 2011, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές συσκευών Android να προεγκαθιστούν το Google Search και τον browser Chrome στο λειτουργικό σύστημα Android.
«Καταθέσαμε στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσφυγή μας για την απόφαση της ΕΕ σχετικά με το Android», υπογράμμισε η Google σε mail της.
Πρωτύτερα είχε αναφέρει ότι θα φέρει την υπόθεση στο δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ με έδρα το Λουξεμβούργο.
Η εταιρεία αναφέρεται στα επιχειρήματα που παρέθεσε ο Διευθύνων της Σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάι την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΕΕ τον Ιούλιο, με κύριο εξ αυτών ότι το Android δημιούργησε περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές, όχι λιγότερες.
Η πολύπλοκη υπόθεση μπορεί να χρειαστεί αρκετά χρόνια πριν την τελική απόφαση των δικαστών.
Μια τελική προσφυγή είναι πιθανόν να κατατεθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΕ, αλλά μόνο επί νομικών ζητημάτων.