Αρνείται ο Κασπέρσκι τις κατηγορίες για κατασκοπεία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνείται ο Κασπέρσκι τις κατηγορίες για κατασκοπεία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ουδέποτε ζήτησαν από την εταιρεία Kaspersky Lab, που εδρεύει στη Μόσχα, να κατασκοπεύσει στόχους στη Δύση και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της υπογράμμισε εμφατικά ότι θα μεταφέρει τις επιχειρήσεις του εκτός της Ρωσίας εάν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με ένα τέτοιο αίτημα.

Τους τελευταίους μήνες διατυπώθηκαν έντονοι φόβοι ότι η εταιρεία έχει δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ότι το "αντιβιοτικό" λογισμικό της έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύει τους υπολογιστές στους οποίους έχει εγκατασταθεί. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ απαγόρευσε φέτος στις κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Kaspersky.

"Ποτέ, ποτέ", απάντησε ο Γεβγκένι Κασπέρσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους, στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, όταν ρωτήθηκε αν του έχει ζητηθεί ποτέ από τις ρωσικές αρχές να κατασκοπεύσει στόχους στη Δύση. "Ποτέ δεν μας ζήτησαν να κατασκοπεύσουμε ανθρώπους. Ποτέ", επέμεινε. "Αν έρθει η ρωσική κυβέρνηση σ' εμένα ή στους υπαλλήλους μου για να μου ζητήσει να κάνω κάτι κακό, θα μεταφέρω τις επιχειρήσεις μου εκτός Ρωσίας" τόνισε.

Ο Κασπέρσκι υποστήριξε ότι η εταιρεία του δέχεται επίθεση από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και την αμερικανική κυβέρνηση. Παραδέχτηκε ότι αυτές οι επιθέσεις, που βασίζονται κατά κύριο λόγο σε λανθασμένες πληροφορίες, θα μπορούσαν να πλήξουν την εταιρεία του, τα έσοδα της οποίας αναμένεται φέτος να αγγίξουν τα 700 εκατομμύρια δολάρια. Προέβλεψε ότι τα κέρδη της Kaspersky Lab στις ΗΠΑ θα είναι μειωμένα κατά 5-8% σε σύγκριση με πέρσι, στην Ευρώπη θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ενώ στον υπόλοιπο κόσμο θα καταγράψουν διψήφια αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η χαμηλή… απόδοση Μητσοτάκη στις στοιχηματικές - Ποιος επισκέφθηκε τα πυρόπληκτα ζωάκια - Το μισογεμάτο ποτήρι του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η (κυβερνητική) λίστα με τα μεγάλα οδικά έργα και τα εκτιμώμενα χρονοδιαγράμματα

Δυτ. Αττική: Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης μετά τη φωτιά - Στόχος η έναρξη των έργων πριν τις 15/9

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider